(0-241) 2-21-87

datele de Contact ale primăriei

Vizitează-ne

Adresa primăriei

Bd. Ștefan cel Mare 14

Orașul Cimișlia

Scrieți-ne un mesaj

Noutățile primăriei

25 de ani de la Războiul de la Nistru, acțiunea de Comemorare din orașul Cimișlia

02-03-2017, 11:40

  Astăzi, 2 martie este marcată Ziua Memoriei pentru Eroii căzuți la datorie pe cîmpul de luptă în Conflictul armat de la Nistru. La  monumentul domnitorului "Ștefan cel Mare și Sfânt" s-au depus flori, iar la monumentul "Eroilor căzuți în lupta pentru integritatea și statalitatea Republicii Moldova" s-a oficializat serviciul divin, după care administrațiile plublice locale de nivelul I și II cît și veteranii au luat cuvînt. De asemenea s-a organizat și o masă de pomenire cu „terci ostășesc” la care s-au invitat toți veteranii cît și rudele celor răposați.

Primarul orașului Cimișlia, Gheorghe RĂILEANU, care este și dumnealui veteran de război, s-a exprimat retrăirile față de acest eveniment și a îndemnat populația la unitate, la o gîndire lucidă, pașnică și calmă. "Indiferent de ce naționalitate suntem, noi trăim pe acestă bucată de pămînt împreună, și împreună trebuie să fim uniți și să avem demnitate", a conchis acesta.

Conflictul armat de la Nistru a început la 2 martie 1992. Acordul de încetare a focului a fost semnat la 21 iulie 1992 de către Republica Moldova și Federația Rusă.

 

/