(0-241) 2-21-87

datele de Contact ale primăriei

Vizitează-ne

Adresa primăriei

Bd. Ștefan cel Mare 14

Orașul Cimișlia

Scrieți-ne un mesaj

Noutățile primăriei

Parteneriatul educațional și intercurtural cu frații de la Câmpina continuă

03-06-2019, 08:23

În perioada de 30 mai - 1 iunie 2019, în cadrul relațiilor de colaborare și frăție dintre municipiul Câmpina și orașul Cimișlia, o delegație de la Grădinița "Făt Frumos", Cimișlia, s-a aflat în vizită la Câmpina. Delegația din Cimișlia, condusă de directorul grădiniței, Liliana Nicuță. Programul delegației a cuprins vizita a mai multor grădinițe din Câmpina, dar și expoziția cu schițele lui Nicolae Grigorescu, amenajate în incinta Casei Căsătoriilor, pe Bulevardul Culturii. La Grădinița "Iulia Hasdeu", oaspeții din Cimișlia a fost întâmpinați de viceprimarul municipiului Câmpina, Adrian Pițigoi, iar câțiva copii au pregătit un frumos moment artistic. 

Educatoarele de la Cimișlia au fost însoțite de Marian Dulă, consilierul personal al primarului Horia Laurențiu Tiseanu.  De asemenea, au vizitat și Grădinița "Iulia Hasdeu", după care au urmat discuții, cu colegele lor de la Câmpina, aspecte concrete ale colaborării viitoare, parafându-se inclusiv o colaborare în cadrul proiectului educațional intitulat "Suntem cu toții copiii României". 
Liliana Nicuță, directorul Grădiniței "Făt Frumos" din Cimișlia a reiterat "Vreau să vă mulțumesc pentru primirea călduroasă, pentru faptul că ne-ați făcut să ne simțim ca acasă. Am vizitat trei grădinițe din orașul dvs. și am fost încântați. Vreau să vă doresc să aveți numai bucurii de la cei dragi. Personal, îmi doresc ca acest parteneriat să dăinuiască peste ani, astfel încât și generațiile viitoare să se bucure de el până când vom putea trece liberi, încoace și încolo, fără nici un hotar între noi". (video)
Mihaela Predea, directorul Grădiniței "Iulia Hasdeu" Câmpina a ținut să menționeze  "Am realizat un proiect educațional intercultural în colaborare cu frații noștri de la grădinița din Cimișlia. Semnarea acestui parteneriat are loc cu o zi înaintea Zilei Internaționale a Copilului, o sărbătoare importantă pentru copii, dar și pentru noi, cei care lucrăm cu copiii. Am avut ocazia să vizităm grădinița dvs. de la Cimișlia și ne-am bucurat să vedem dansurile și cântecele copiilor din Basarabia. De-a lungul acestui an școlar și noi am desfășurat o serie întreagă de acțiuni totul culminând cu prima ediție a concursului Meseria de părinte se învață în fiecare zi, unde am avut peste 300 de lucrări de la copii din 20 de județe".  VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=nJK-r7sYEgA

Administrația primăriei Cimișlia își exprimă mulțumirea și recunoștința pentru colaborarea de succes cu administrația locală a municipiului Câmpina, în persoana domnului primar, Horia Laurențiu Tiseanu.

Reamintim, că orașul Cimișlia este înfrățit cu municipiul Câmpina din martie 2015.

SURSA: https://campinatv.ro/News/Article/373e13e1-2b95-4e49-91ad-c97e75f2b03b_oaspeti-dragi-din-cimislia-republica-moldova-la-gradinita-iulia-hasdeu-din-campina?fbclid=IwAR2FL9N3fnaIoXm3UUcaoBkzDbWnMNtnbs1zZA6gEAPWl6W8TU3KYszUGbE