(0-241) 2-21-87

datele de Contact ale primăriei

Vizitează-ne

Adresa primăriei

Bd. Ștefan cel Mare 14

Orașul Cimișlia

Scrieți-ne un mesaj

Noutățile primăriei

12 MARTIE 2021 - ZI DE DOLIU la CIMIȘLIA

12-03-2021, 10:01

   
   Primăria orașului Cimișlia, Consiliul orășenesc, își exprimă profunda întristare de trecerea în neființă a Cetățeanului de Onoare al orașului Cimișlia, Marele Scriitor - Nicolae DABIJA.
Adresăm familiei sincerele noastre condoleanțe.
Dumnezeu să-l ierte și cu drepții să-l odihnească!
Nicolae DABIJA, a fost mai întâi de toate un prieten foarte bun al orașului Cimișlia, un poet, eseist și istoric literar. Autor a peste 80 de volume de poezii, eseuri și publicistică (unele traduse şi publicate în SUA, Brazilia, Franța, Italia, Federaţia Rusă ș.a.). Revista americană de poezie Cold Mountain Review îl numește pe Nicolae Dabija unul dintre cei mai de seamă poeți ai lumii.
Primarul orașului Cimișlia, Sergiu ANDRONACHI, a semnat dispoziția prin care astăzi - 12 martie 2021, se declară Zi de Doliu orășenesc, în semn de profundă durere cauzată de trecerea în eternitate a Cetățeanului de Onoare al orașului Cimișlia, a remarcabilului scriitor - Nicolae DABIJA. Marele prieten al orașului Cimișlia, care a susținut și promovat localitatea noastră peste tot în lume.
   Astfel:
1. Ziua de 12 martie 2021 se declară drept Zi de Doliu orășenesc.
2. În ziua de 12 martie 2021 toate instituțiile vor arbora în bernă Drapelul de Stat și cel al orașului Cimișlia.
3. La ora 12.00, se va cinsti memoria Cetățeanului de Onoare, Marele Scriitor - Nicolae DABIJA, prin păstrarea unui moment de reculegere.
4. Se recomandă instituțiilor, întreprinderilor și organizațiilor să renunțe la desfășurarea în ziua de 12 martie 2021, a evenimentelor festive.
5. Se recomandă redacţiilor ziarelor, postului de radio şi televiziune din orașul Cimișlia, să ţină cont de specificul zilei de 12 martie 2021, la editarea publicaţiilor şi la formarea programelor din această zi.