(0-241) 2-21-87

datele de Contact ale primăriei

Vizitează-ne

Adresa primăriei

Bd. Ștefan cel Mare 14

Orașul Cimișlia

Scrieți-ne un mesaj

Noutățile primăriei

27 martie - MARȘUL CENTENARULUI LA CIMIȘLIA!

28-03-2018, 09:05

Marșul CENTENAR la CIMIȘLIA!!!  
Cu gînduri bune și curate oamenii din Cimișlia s-au adunat pentru sărbătorirea Centenarului Marii Uniri de la 1918. Românii de peste Prut au venit să ne susțină: o delegație oficială cu ansamblul "TELEAJENUL" de la VĂLENII DE MUNTE, România, oraș înfrățit cu Cimișlia, și o altă delegație oficială în frunte cu senatorul român, VIOREL BADEA.
Marșul CENTENAR a luat startul de lîngă Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfînt, după care au continuat către - Bustul lui Mihai Viteazul - Bustul marelui poet român, Mihai Eminescu - Monumentul consacrat ostașilor căzuți în Războiul din Transnistria - Scările Prahovei - și Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfînt. Florile tricolorului au fost depuse la toate monumentele la care s-a făcut oprire. Reamintim, că  bustul lui Mihai Viteazul și Mihai Eminescu, au fost donate de Societatea cultural-istorică "M.Viteazul" din Ploiești, România,( președinte Mircea Cosma). Iar Scara Prahovei, a fost construită cu contribuția majoră a Consiliului Judetean Prahova în colaborarea cu Consiliului raional Cimișlia.

De asemenea, a urmat mitingul solemn "CENTENARUL UNIRII 1918 -2018", care a demarat cu discursuri oficiale și s-a încheiat cu un concert artistic. Menționăm că la mitingul solemn a fost VOTATĂ UNANIM rezoluția:
1. Susținem Decizia Consiliului Orășenesc Cimișlia din 16.02.2018, prin care s-a votat Declarația de recunoaștere a valabilității ACTULUI UNIRII BASARABIEI CU ȚARA MAMĂ -ROMÂNIA.
2. Cerem autorităților Republicii Moldova de toate nivelele încetarea itimidărilor și presiunilor care se exercită asupra persoanelor susținătoare a ideii UNIFICĂRII ROMÂNIEI ȘI REPUBLICII MOLDOVA, CONSIDERÎND DREPT ATENTATE LA DREPTUL EXPRIMĂRII LIBERE.
3. Solicităm cordial susținerea ideii unificării țărilor românești din partea concetățenilor vorbitori de altă limbă decît cea română, vă dăm asigurări că în urma unificării, VEȚI AVEA DE CÎȘTIGAT!  

Mulțumiri deosebite delegației de la Vălenii de Munte, șef delegație doamna Florina Ene, managerul Centrului Cultural Vălenii de Munte, pentru participarea la evenimentele culturale desfășurate în perioada 24 -28 martie la Cimișlia. Evoluarea ansamblului "Teleajenul", a fost una excepțională, bravo tinerilor talente de la Vălenii de Munte, România.

Oraganizatorii evenimentului cultural au fost:
Primăria Cimișlia,
Societatea Istorică ȘetafAN cel Mare și Sfânt,
A.O. Academia Populară Cimișlia.

 

/