(0-241) 2-21-87

datele de Contact ale primăriei

Vizitează-ne

Adresa primăriei

Bd. Ștefan cel Mare 14

Orașul Cimișlia

Scrieți-ne un mesaj

Noutățile primăriei

Cimișlia a participat la Adunarea generală ALDA, Bruxelles

08-05-2018, 08:50

Primarul de Cimișlia, Gheorghe Răileanu, a participat în perioada 3-4 mai 2018 la două evenimente organizate de ALDA, acestea au fost derulate sub auspiciile democrației locale cu angajamentul față de Europa. Comitetul Economic și Social European de la Bruxelles, Belgia a fost inițiatorul acestor sesiuni.

În cadrul discuțiilor, grupurilor, grupurilor de lucru și rețelelor, ALDA și membrii săi / prieteni / parteneri au reflectat împreună rolul-cheie al democrației locale și al instrumentelor care permit autorităților locale și cetățenilor activi să modeleze cele mai bune comunități. ALDA este o organizație de frunte în Uniunea Europeană și vecinătatea acesteia, consolidând diferite aspecte ale democrației locale.

Activitățile ALDA contribuie la dezvoltarea unor comunități de succes, legitime, cuprinzătoare și durabile, responsabile pentru viitorul lor propriu și global. Realizarea evenimentelor de bază, precum și a inițiativelor de protejare a intereselor, împreună cu cei aproape 300 de membri, sute de parteneri, 40 de proiecte de lucru și cele 14 agenții ale democrației locale, depun eforturi ca misiunea noastră să devină realitate.
Subiectele abordate: O privire asupra scenariului (post-criză) al Uniunii Europene; Masă rotundă cu EPD - Parteneriatul european pentru democrație. Problemele democrației: punctul de vedere al anului; Adunarea generală anuală a ALDA. Mediul și energia durabilă - cheia participării cetățenești!? Proiectul ENLARGE.

De asemenea, în cadrul evenimentului a fost decernată o dimplomă orașului Cimișlia pentru rolul activ ca partener în dezvoltarea democrației locale din Europa și angajamentul de a fi alături de ALDA.

Reamintim, că la 3 martie, 2017 în oraşul Cimişlia a fost deschis biroul LDA (Agenția de Democrație Locală) în Republica Modova, cu sediul în orașul Cimişlia.