(0-241) 2-21-87

datele de Contact ale primăriei

Vizitează-ne

Adresa primăriei

Bd. Ștefan cel Mare 14

Orașul Cimișlia

Scrieți-ne un mesaj

Noutățile primăriei

Primarul Sergiu Andronachi, manifestă deschidere pentru noi proiecte la Cimișlia

21-11-2019, 12:35

   Astăzi, 21 noiembrie, curent, primarul orașului Cimișlia, Sergiu Andronachi a avut o întâlnire oficială cu președinta Rețelei Femeilor și Fetelor Rome din Republica Moldova, Cristina Raducan.
Discuția a fost axată pe dezvoltarea unor obiective comune pentru viitor în beneficiul cetățenilor romi, care locuiesc în unitatea administrativ teritorială a orașului Cimișlia.

        
  Totodată, Cristina Raducan, a prezentat și menționat că sondajul Manifest a arătat că 40% din femeile rome din țară nu au studii, 86% nu au un loc de muncă, iar 28% nu au fost la medic în ultimii cinci ani. De asemenea, sondajul a arătat că femeile se informează în mare parte despre necesitatea educației, sănătății etc. de la mediatorii comunitari.
Astfel, primarul a manifestat deschidere pentru orice inițiativă în interesul orașului Cimișlia, și va acorda atenția necesară pentru valorificarea meseriilor specifice femeilor rome la nivel local și promovarea istoriilor de succes ale acestora.
  Reiterăm, că în cadrul primăriei Cimișlia activează mediatorul comunitar, Loghin Tudora, care are rolul de a informa și oferi tot suportul necesar cetățenilor de etnie romă despre oportunitățile de educație, angajare, etc.
Dacă doriți să vă informați cu privire la rezultatele obținute în urma cercetării, mergeți la Biblioteca Publică Orășenească Cimișlia.
Cu detalii despre noi proiecte, revenim.