(0-241) 2-21-87

datele de Contact ale primăriei

Vizitează-ne

Adresa primăriei

Bd. Ștefan cel Mare 14

Orașul Cimișlia

Scrieți-ne un mesaj

Noutățile primăriei

9 ANI DE TRUDĂ A CALM-ului PENTRU DESCENTRALIZARE, AUTONOMIE ȘI DEZVOLTARE LOCALĂ REALĂ

22-03-2019, 10:05

   În data de 21 martie 2019, au fost marcați "9 ani cu CALM". Congresul Autorităților Locale din Moldova a organizat un eveniment dedicat zilei constituirii CALM. Cu această ocazie peste o sută de primari din toată țara au fost prezenți la ceremonie, cît și invitați de onoare. Evenimentul a fost deschis de către Tatiana Badan, președintele CALM, primarul satului Selemet, și a urmat cu alocațiuni din partea invitaților de onoare. De asemenea, au fost decorați cu mențiuni speciale membrii fondatori CALM, primari care au stat la leagănul creării CALM, primari cu titlu Primar emerit, cît și mențiuni pentru contribuția în consolidarea CALM, promovarea și apărarea intereselor și drepturilor administrației publice locale. Gheorghe Răileanu, primar de Cimișlia, vicepreședinte CALM, a fost menționat ca fruntașul din linia întii a CALM-ului, și a fost decorat cu diplomă de excelență pentru contribuția remarcabilă în procesul de consolidare a Congresului Autorităților Locale din Moldova, descentralizării și autonomiei locale, precum și promovarea drepturilor și intereselor APL pe plan intern și internațional. 

Mai multă autonomie şi dezvoltare locală reală. Asta îşi doresc primarii din Republica Moldova, la nouă ani de la crearea Congresului Autorităţilor Locale din R. Moldova. Deşi recunosc că au fost făcuţi paşi importanţi spre descentralizare, aceasta rămâne o prioritate pentru aleşii locali.

Acum nouă ani, autorităţile locale din Republica Moldova şi-au propus să-şi consolideze forţele pentru a dezvolta localităţile ţării. Obiective au fost multe, dar obţinerea autonomiei locale a fost prioritară.
 
Totuşi, până la o descentralizare veritabilă mai e cale lungă. Instabilitatea politică, socială şi economică au afectat dialogul dintre autorităţile locale şi centrale. 
 Mai multe despre eveniment:

http://calm.md/libview.php?l=ro&idc=85&id=5107&t=%2FSERVICIUL-PRESA%2FMateriale-Video%2FAutonomia-locala-este-o-prioritate-pentru-autoritatile-publice-locale-din-Republica-Moldova&fbclid=IwAR13NiafbP_JobVdOevG9Z1fDvVRSdG8Z31d6-AIYvafIvn2hnNxTC7dZmM
 

/