(0-241) 2-21-87

datele de Contact ale primăriei

Vizitează-ne

Adresa primăriei

Bd. Ștefan cel Mare 14

Orașul Cimișlia

Scrieți-ne un mesaj

Noutățile primăriei

A șasea oară Cimișlia devine gazda florilor de pretutindeni

22-04-2019, 11:46

De Florii orașul Cimișlia a îmbrăcat straie de sărbătoare. Mireasma florilor de primăvară a împânzit tot bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt.

Duminică, 21 aprilie a avut loc cea de-a VI-a ediţie a Expoziţiei – Târg „Parada Florilor”, organizată de Consiliul raional Cimișlia. An de an acest eveniment este dedicat promovării creşterii florilor, arbuştilor şi arborilor decorativi, producerii materialului semincer şi dezvoltării floriculturii în Republica Moldova.

Parada Florilor a inclus expoziţii de flori, arbuşti şi arbori decorativi, material semincer, produse gastronomice florale, tradiţionale, expoziţii de artizanat şi textile ale meşterilor populari, cu tematică florală, utilaje şi echipament destinat horticulturii, master-class-uri în îngrijirea florilor şi concursuri tematice. Obiectivele expoziţiei s-au axat pe valorificarea potenţialului de producere și familiarizarea cumpărătorilor cu diversitatea produselor floricole, cît şi atragerea turiştilor.

Primăria Cimișlia a fost onorată de o delegație oficială din Municipiul Câmpina în frunte cu primarul Horia Laurențiu Tiseanu,  Alexandra Ioniţă – directorul Casei de Cultură “Geo Bogza” și  Eliza Oprescu – director la Direcţia Invesţii.

Delegația română a participat la deschiderea oficială, și a mulțumit atât pentru invitația tradițională care vine din partea autorităților Cimișliene. În acest context, și administrația primăriei Cimișlia își exprimă mulțumirea și recunoștința pentru colaborarea de succes cu administrația locală a municipiului Câmpina, în persoana domnului primar, Horia Laurențiu Tiseanu.

Menționăm că primăria Cimișlia a participat și la târgul gastronomic. Angajatele de la Centrul Social Concordia împreună cu doi voluntari au organizat pregătirea bucatelor tradiționale moldovenești. Aducem sincere mulțumiri tuturor celor care au participat la organizarea de succes a târgului gastronomic, în persoana doamnelor și domnilor:

  • Domnica Duca;
  • Tatiana Djunic;
  • Ludmila Damaschin;
  • Solvita Grîu;
  • Vitalie Carabulea;
  • Alexei Pascari.

/