(0-241) 2-21-87

datele de Contact ale primăriei

Vizitează-ne

Adresa primăriei

Bd. Ștefan cel Mare 14

Orașul Cimișlia

Scrieți-ne un mesaj

Noutățile primăriei

Sprijinirea administrației publice din Republica Moldova în implementarea politicii regionale prin dezvoltarea urbană integrată și sustenabilă

13-02-2018, 11:34

Astăzi, 13 februarie, la primăria Cimișlia a avut loc o ședință de lucru cu reprezentanții de la Solidarity Fund PL în Moldova/Centrul de Informare pentru Autoritățile Locale.

Solidarity Fund PL este o fundație de stat din Polonia  reînființată în anul 2011 de către Ministerul Afacerilor Externe al Poloniei, pentru a susține dezvoltarea socio-economică durabilă a țărilor în curs de dezvoltare și a societăților lor, precum și pentru a sprijini procesele de democratizare și construirea instituțiilor statului modern, promovarea drepturilor omului și consolidarea societății civile.

Reprezentanța Solidarity Fund PL în Moldova și-a început activitatea în Republica Moldova în anul 2012. Obiectivul principal al Reprezentanței este de a sprijini democrația și dezvoltarea locală în Moldova. Reprezentanța activează sub forma Centrului de Informare pentru Autoritățile Locale, care este un program comun inițiat prin Memorandumul de Înțelegere semnat între Polonia și Republica Moldova.

Astfel, discuția s-a concentrat pe proiectele ce țin de revitalizarea urbană și posibilitatea de a accesa fonduri europene pentru implimentarea acestora. Primarul de Cimișlia, Gheorghe Răileanu împreună cu cu ceilalți specialiști au prezentat situația și multitudinea de proiecte și argumente de ce acestea sunt extrem de necesare orașului Cimișlia. 

În acest context, angajații primăriei Cimișlia urmează să depună toate eforturile și să completeze formularele de participare la proiectul Sprijinirea administrației publice din Republica Moldova în implementarea politicii regionale prin dezvoltarea urbană integrată și sustenabilă.

Donatori:
Programul polonez de cooperare pentru dezvoltare al Ministerului Afacerilor Externe al Poloniei – Polish Aid 2017 

Bugetul proiectului:
– aprox. 350.000 EURO pentru asistență tehnică;
– bugetul final pentru finanțarea proiectelor de dezvoltare locală în ariile urbane este în process de negociere.

Durata proiectului: 2017-2019.

/