(0-241) 2-21-87

datele de Contact ale primăriei

Vizitează-ne

Adresa primăriei

Bd. Ștefan cel Mare 14

Orașul Cimișlia

Scrieți-ne un mesaj

Noutățile primăriei

Va fi curățită albia iazului Japari

05-09-2019, 14:56

Stimați cetățeni, din cauza faptului că iazul Japari este înnămolit și se usucă, oglinda apei s-a micșorat de la 37,0 ha la aproximativ 5,0 ha, iar adâncimea a scăzut până la 0,1 m.

Astfel, în data de 03 septembrie 2019, a fost semnată dispoziția cu privire la curățirea albiei iazului Japari din or. Cimișlia de către primarul Gheorghe Răileanu.

Documentația tehnică de proiect pentru curățirea iazului de nămol este executată și verificată, totodată parțial sunt identificate sursele financiare pentru executarea lucrărilor. Acest proiect se află în proces de evaluare la IFAD (Unitatea Consolidată pentru Implementarea Programelor IFAD în Republica Moldova). Totodată, menționăm că aceste lucrări de curățare a iazului Japari sunt activități din cadrul proiectului de revitalizare urbană a ZONEI ȘCOLII PROFESIONALE DIN CIMIȘLIA, implementat de primăria Cimișlia în perioada mai-noiembrie 2019 , cu suportul Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Polonia în cadrul programului polonez de cooperare pentru dezvoltare – Polish aid și Solidarity Fund PL.

Apa din iazul japari va fi evacuată în iazurile secundare în termen de până la 10 septembrie 2019. 

 

http://cimislia.md/upload/Disp%20Japari.pdf