(0-241) 2-21-87

datele de Contact ale primăriei

Vizitează-ne

Adresa primăriei

Bd. Ștefan cel Mare 14

Orașul Cimișlia

Scrieți-ne un mesaj

Noutățile primăriei

Ambasadorul Poloniei la Chișinău, Bartłomiej Zdaniuk în vizită la Cimișlia

13-02-2020, 08:54

Miercuri, 12 februarie 2020, Cimișlia - agenda de cooperare a fost discutată de către edilul Sergiu Andronachi și Excelența Sa, Ambasadorul, Bartłomiej Zdaniuk.

Cei doi oficiali au vorbit despre necesitatea stimulării și susținerii autorităților publice locale din Republica Moldova. Totodată, primarul Sergiu Andronachi a mulțumit pentru susținerea și asistența financiară pe care Guvernul Poloniei o acordă în realizarea reformelor structurale și obiectivelor prioritare ale țării noastre, cât și pentru toate proiectele finanțate la Cimișlia de către Guvernul Poloniei.

Excelența Sa, Ambasadorul, Bartłomiej Zdaniuk a menționat că Polonia continuă să fie un susținător activ al integrării europene al Republicii Moldova, și a subliniat disponibilitatea țării sale de a acorda și în continuare sprijinul și expertiza necesară procesului de dezvoltare a localităților din Republica Moldova.

Vizita oficială a urmat la consiliul raional Cimișlia cu președintele Mihai Olărescu, iar apoi în teritoriu la toate proiectele finanțate de către Guvernul Poloniei, Polish Aid, dar și la obiectivele culturale, economice din localitate: 

- Revitalizarea urbană a sectorului Școlii Profesionale din orașul Cimișlia ( teren de joacă și fitness, reparația str. I. Secrieru (700 m), Festivalul "ECO MOTO FEST", Iarmarocul: "Mioriță LAIE - BUCĂLAIE", amenajarea aleei Ștefan cel Mare, și elaborarea proiectului tehnic pentru iazul Japari).

- Revitalizarea urbană a Parcului "Scuarul Copilăriei": construcția terenului sportiv de minifotbal, școala de vară pentru copii, teatru social, acțiuni de voluntariat privind amenajarea teritoriului.

- Amenajarea spațiului de joacă la grădinița "Rândunica".

De asemenea, vă informăm cu primăria Cimișlia a depus nou proiect de finanțare privind Modernizarea rețelei de alimentare cu apă în sectorul Cogîlnic din orașul Cimișlia, cu detalii revenim.

Administrația publică locală Cimișlia, își exprimă reiterat mulțumirea față de poporul polonez pentru finanțarea tuturor proiectelor realizate la Cimișlia, care contribuie semnificativ la îmbunătățirea calității vieții cetățenilor din comunitatea noastră.  

http://cimislia.md/upload/PRU%20Cimislia%202019-2021+Anexe.pdf?fbclid=IwAR03x8SLpHt6PZt6oaWF-A21GR1bORsQkdxHrjfGJhmWp4lLfL6AWTsmFgU

 

/