(0-241) 2-21-87

datele de Contact ale primăriei

Vizitează-ne

Adresa primăriei

Bd. Ștefan cel Mare 14

Orașul Cimișlia

Scrieți-ne un mesaj

Noutățile primăriei

Atenție maximă pentru comercianții care au abandonat gheretele din piața orășenească Cimișlia

06-03-2019, 11:32

   În data de 28 februarie 2019 a fost semnată dispoziția primarului de Cimișlia, Gheorghe Răileanu, cu privire la comisia pentru retragerea gheretelor abandonate din piață, și organizarea comerțului cu animale și păsări vii.

Astfel, a fost instituită o comisie pentru identificarea proprietarilor gheretelor abandonate de pe teritoriul pieței orășenești, care nu achită plata pentru folosirea terenului, pentru adoptarea deciziei de dezmembrare, evacuare a gheretelor.

De asemenea, președintele comisiei, Sergiu Andronachi:

- va plasa un anunț în ziarele locale, radio, televiziune prin care să avertizeze proprietarii gheretelor abandonate să-și demonteze gheretele, să-și recupereze lucrurile de preț din gherete în cazul că cedează gheretele Întreprinderii Municipale Servicii Publice Cimișlia.

- va implica poliția orășenească în situațiile de conflict;

- după 15 zile de la data apariției anunțului, va organiza evacuarea și depozitarea gheretelor pe teritoriul Î.M. Servicii Publice Cimișlia, cu perceperea plății forțate pentru folosirea terenului, pentru evacuare și păstrarea acestora o perioadă maximă de 30 zile. După epuizarea termenului de 30 zile, gheretele devin proprietatea Î.M. Servicii Publice Cimișlia;

- va organiza dezmembrarea gheretelor abandonate, care nu pot fi evacuate întregi;

- va asigura întocmirea actelor de constatare pentru fiecare gheretă evacuată și dezmembrată privind starea ei și conținutul, ectc.

Pentru detalii, accesați link-ul: http://cimislia.md/upload/disp%2019.pdf