(0-241) 2-21-87

datele de Contact ale primăriei

Vizitează-ne

Adresa primăriei

Bd. Ștefan cel Mare 14

Orașul Cimișlia

Scrieți-ne un mesaj

Noutățile primăriei

AUDIERE PUBLICĂ, 14.12.2017

15-12-2017, 11:12

 

Ieri, 14 decembrie, 2017, la Casa de Cultură, or. Cimișlia primăria Cimișlia a desfășurat Audierea Publică cu privire la proiectul de decizie nr. 9/3 din 15.12.2017, ce prevede alocarea unui teren suplimentar Parcului Industrial din orașul Cimișlia. Domnul viceprimar Sergiu Vîrlan, a prezentat nota informativă a proiectului de decizie nr 9/3 din 15.12.2017. Poligonul pentru depozitarea deșeurilor solide din zona Parcului industrial Cimișlia n-a fost lichidat pînă în prezent. Experții germani, angajați de GIZ în cadrul proiectului ,,Sprijin pentru dezvoltarea și promovarea localităților atractive pentru investiții strategice", în care participă primăria Cimișlia, ne-a recomandat să identificăm încă un teren și anume terenul propus acum spre aprobare consiliului orășenesc, pentru a fi transmis Parcului industrial Cimișlia pentru amplasarea pe el a primilor potențiali investitori.

Pentru investitorii în domeniul agroalimentar, vecinătatea cu poligonul pentru depozitarea deșeurilor solide va fi privit ca pe un factor negativ și în viitor, după recultivarea poligonului, care va scădea șansele pentru adoptarea deciziei de a investi pe terenul propus. La 30.11.20I7, în timpul participării primarului la forumul economic de la Edineț a fost vizitat parcul industrial din Edineț. în timpul vizitei primarul a fost informat de către directorul T.B. Fruit precum că, proprietarii fabricii de producere a sucului concentrat din mere au reluat examinarea posibilității și oportunității de a construi o fabrică similară, care ar produce sucuri concentrate din struguri în Parcului industrial Cimișlia.

Totodată primăria ține negocieri cu administrația ,,Zonei economice libere Răut" din or, Balți pentru deschiderea pe teritoriul Parcului industrial Cimișlia a unei filiale. De asemenea dumnealui a prezentat și harta amplasării terenului vizat în proiect, și a invitat cetățenii la ședinda ordinară a Consiliului orășenesc Cimișlia la data de 15.12.2017, ora 13.00.