(0-241) 2-21-87

datele de Contact ale primăriei

Vizitează-ne

Adresa primăriei

Bd. Ștefan cel Mare 14

Orașul Cimișlia

Scrieți-ne un mesaj

Noutățile primăriei

Basarabia, pământ românesc! eveniment organizat la Câmpina!

03-04-2018, 10:18

Primăria Câmpina și Consiliul local ale municipiului Câmpina a organizat în perioada 29 - 31 martie manifestarea culturală "Basarabia, pământ românesc". Evenimentul a cuprins un simpozion cu tematica istorică și un spectacol artistic la Casa de Cultură din Câmpina. Astfel, Primăria Cimișlia a fost invitată la aceste evenimente cu privire la sărbătorirea Centenarului Marii Uniri, iar componența delegației a inclus 12 persoane în frunte cu Sergiu Suhan, consilier orășenesc, șef delegație și ansamblul de dansuri folclorice "La Izvor". 

În cadrul acestor întîlniri în data de 30 martie 2018, fost semnat Contractul de colaborare între instituțiile preșcolare ale Cimișliei și Câmpinei, în persoana doamnei Liliana Nicuță, director Grădinița-creșă Făt-Frumos și doamna  Elena Georgeta Savu, director Grădinița Iulia Hașdeu.

Ambele instituții preșcolare vor realiza și dezvolta colaborarea în următoarele domenii:

- activități extracurs în comun;

- Proiecte educaționale;

- Parteneriat și colaboarea în domeniile: educație, cultură, știință;

- Dezbateri pe diverse teme culturale și curriculare.

De asemenea, menționăm că municipiul Câmpina a semnat în data de 22 martie 2018: DECLARAȚIA DE REUNIRE ȘI RECUNOAȘTERE A ACTULUI UNIRII DIN 1918.

Manifestarea culturală a fost organizată în contextul Sărbătoririi Marii Uniri de la 1918 și al reafirmării dorinței de reunire a românilor de pe ambele maluri ale Prutului. Reiterăm că orașul Câmpina este înfrățit cu orașul Cimișlia din primăvara anului 2015, iar Relațiile de colaborare sunt în continuă creștere, mulțumiri deosebite pentru invitație și pentru tot suportul pe care îl au cimișlienii de la frații de peste Prut.

Imagini video de la eveniment accesați mai jos:

 

 

/