(0-241) 2-21-87

datele de Contact ale primăriei

Vizitează-ne

Adresa primăriei

Bd. Ștefan cel Mare 14

Orașul Cimișlia

Scrieți-ne un mesaj

Noutățile primăriei

Cimișlia alături de frații de la Câmpina la Târgul Mierii

28-02-2019, 11:40

În perioada 22 - 24 februarie 2019 la Câmpina, oraș înfrățit cu Cimișlia, a avut loc Târgul Mierii - ediția XIV, manifestare organizată de Asociația Apicolă "Valea Prahovei" în parteneriat cu administrația locală. Deschiderea oficială a manifestării a avut loc vineri, 22 februarie, în prezența oficialităților locale și oaspeților din țară și de peste hotare.

Evenimentul apicol de la Câmpina aduce an de an apicultori de pe tot teritoriul României, dar și din afara granițelor sale. Astfel, la eveniment au participat și o delegație oficială din orașul Cimișlia, în componența căreia au fost Sergiu Suhan, consilier orășenesc, Gheorghe Balan, preşedintele Asociaţiei de Apicultori, Andrei Olărescu, apicultor și  Andrei Losețchi, apicultor. În cadrul acestui târg, apicultorii din Cimișlia au avut posibilitate să  participe cu stand pentru comercializarea produselor autohtone. 

A fost lume multă la Târgul Mierii încă din prima zi a manifestării. Și produse pentru toate gusturile și toate buzunarele. Cei interesați au găsit la târg zeci de sortimente de miere, de la cele cunoscute - de tei, salcâm, rapiță și polifloră, miere cu polen, propolis și lăptișor de matcă, până la sortimente mai puțin cunoscute - miere de sânziene, mentă, coriandru, prun, miere de mană (brad), miere din germeni de grâu cu nucă și scorțișoară, miere de lavandă sau "puterea ursului" (un complex de vitamine). Și bineînțeles, multe alte produse apicole: faguri, propolis, siropuri, dar și creme pentru ten, pentru mâini, pe bază de miere etc. Apicultorii încearcă și prin această manifestare să convingă lumea de beneficiile mierii ca produs alimentar, dar și ca medicament. Ca în fiecare an, la Târgul Mierii sunt expuse și nenumărate utilaje și echipamente apicole, pentru cei care își desfășoară activitatea în acest domeniu.

Menționăm că delegația oficială a orașului Cimișlia, de asemenea a participat la deschiderea oficială, și a mulțumit atât pentru invitația tradițională care vine din partea autorităților câmpinene, cît și pentru posibilitatea de a avea un stand în cadrul Tîrgului. În acest context, administrația primăriei Cimișlia își exprimă mulțumirea și recunoștința pentru colaborarea de succes cu administrația locală a municipiului Câmpina, în persoana domnului primar, Horia Laurențiu Tiseanu.

Reamintim, că orașul Cimișlia este înfrățit cu municipiul Câmpina din martie 2015.