(0-241) 2-21-87

datele de Contact ale primăriei

Vizitează-ne

Adresa primăriei

Bd. Ștefan cel Mare 14

Orașul Cimișlia

Scrieți-ne un mesaj

Noutățile primăriei

Coaliție locală privind sporirea transparenței bugetare a primăriei Cimișlia

12-10-2018, 15:04

În data de 11 octombrie al anului curent în orașul Cimișlia, a fost lansată coaliția locală pentru îmbunătățirea transparenței bugetare a primăriei Cimișlia. Coaliția formată din 20 de membri, printre care și reprezentanți ai societății civile, instituții de învățământ, mediul de afaceri, activiști civici și alți actori comunitari, va servi drept punte de comunicare dintre cetățeni și primărie, astfel încât alocarea banilor bugetari să fie cât mai aproape de necesitățile locuitorilor orașului.

„Coaliția își propune să devină un adevărat „agent local al schimbării” susține Nicolae Hristov, partenerul regional al proiectului și secretarul coaliției. „Având în vedere motivația puternică a membrilor coaliției orientată spre îmbunătățirea transparenței și participării civice
în cadrul procesului bugetar la nivel local, sper ca acest format să permită participanților să comunice, să împărtășească opinii și să facă schimb de cunoștințe atât pe durata anului de proiect, cât și după finalizarea acestuia”.
Membrii coaliției vor juca un rol major în cadrul ședințelor privind proiectul de buget pentru anul viitor, care vor deveni mai incluzive datorită creșterii nivelului de implicare și participare.
În rezultatul constituirii noii coaliții, cetățenii vor putea mai bine monitoriza cheltuielile bugetare prin accesarea documentelor bugetare în format accesibil și vor putea influența destinația acestor prin participarea la sesiunile de consultări și audieri publice.
Pentru a deveni membru al coaliției, vă rugăm să scrieți în adresa secretarului Nicolae Hristov, LDA Moldova, un scurt mesaj, în care să menționați datele de contact și instituția pe care o reprezentați, email: ldamoldova@aldaintranet.org.