(0-241) 2-21-87

datele de Contact ale primăriei

Vizitează-ne

Adresa primăriei

Bd. Ștefan cel Mare 14

Orașul Cimișlia

Scrieți-ne un mesaj

Noutățile primăriei

Comunicat al comisiei pentru Situații Excepționale a orașului Cimișlia

13-05-2017, 23:31

Astăzi, 13.05.2017, în jurul orelor 17.30 – 18.00 în timpul unei ploi torențiale foarte puternice ce s-a abătut asupra orașului Cimișlia, din direcția Sud-Vest dinspre localitatea Javgur în albia pîrăului, afluent al rîului Cogîlnic, care traversează orașul paralel cu străzile Traian și Vasile Alecsandri, a crescut brusc nivelul apei. În cîteva minute pîrăul a atins lățimea de 50 – 100 m, inundînd terenurile de pe lîngă case și gospodăriile din prejmă. Situația s-a complicat din cauza gunoaielor, pomilor rupți și a diferitor obiecte de uz gospodăresc precum știubee de albini și alte, care au blocat parțial podurile și apa s-a ridicat pe deasupra a 4 poduri. La ora 21.30, nivelul apei a scăzut și podurile s-au deblocat.

A fost convocată de urgență Comisia pentru Situații Excepționale a orașului Cimișlia, Primarul, a decretat stare excepțională, a pus în alertă și mobilizat toți agenții economici care dispun de tehnică specială pentru intervenții în caz de necesitate, serviciile medicale și de asistență socială sînt gata să cazeze temporar persoane sinistrate în urma inundației.

Situația se monitorizează permanent, s-a intervenit cu mijloace tehnice, a fost instituit un post de serviciu cu telefanele 0241 2 57 39 și 0241 2 21 87, care va funcționa pînă la anularea stării excepționale.

 Au fost inspectate sursele de apă potabilă centralizată, s-a constatat că n-au fost inundate și funcționează în regim normal. Temporar  a fost întreruptă energia electrică la stația centrală de pompare a canalizației, fiind pericolul inundării spațiilor mai joase din clădiri dar și a stației propriu zisă (secția motoare), dar s-a reușit repunerea în funcție a stației în timp util.

Duminică, începînd cu ora 5.00, membrii Comisiei pentru Situații Excepționale a orașului Cimișlia, vor fi gata pentru inspectarea consecințelor inundației și evaluarea pagubelor. De asemenea, vor fi implicate mijloacele tehnice necesare, inclusiv pentru a evacua pietrișul spălat de pe străzi în locurile de unde a fost deplasat, se va lucra la deblocarea podurilor de gunoaie și arbori căzuți.

 

Președintele Comisiei pentru Situații Excepționale                                                                  Gheorghe Răileanu