(0-241) 2-21-87

datele de Contact ale primăriei

Vizitează-ne

Adresa primăriei

Bd. Ștefan cel Mare 14

Orașul Cimișlia

Scrieți-ne un mesaj

Noutățile primăriei

Dezvoltăm imaginea Cimișliei prin turism cu suportul SES

12-09-2018, 09:16

Primăria Cimișlia în colaborare cu Filiala Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova din Hâncești, a aplicat pentru Serviciul Experţilor Seniori (SES)- fundaţie a economiei germane pentru cooperare internaţională, care este una dintre organizaţiile germane lidere în domeniul delegării experţilor şi managerilor pensionaţi.
Astfel, în perioada 23 august - 13 septembrie, d-nul Uwe K. Korupp, expert în turism împărtășește pe ultima sută de metri experiența acumulată în acest domeniu pentru a identifica factorii potențiali de dezvoltare a turismului în raionul Cimișlia, și deja a și elaborat un plan de acțiuni în vederea dezvoltării și promovării turismului în raionul Cimișlia. Totodată, acest plan de acțiuni care urmează să fie implimentat pas cu pas pentru a ajunge la succesul dorit, a fost prezentat în detaliu în data de 11 septembrie la emisiunea: ORA LOCALĂ, MediaTV Cimișlia.
În prima jumătate a zilei de  ieri, 11 septembrie 2018, la primăria Cimișlia a avut loc loc o întrunire oficială a experților cu primarii localităților care au aplicat la acest program: Gheorghe Răileanu și Tatiana Badan.
La întrunire au fost prezenți experții germani:  d-nul Uwe K. Korupp, Helge Zabka, d-na Tatiana Aramă, șefa filiale Camerei de Comerț și Industrie din Hâncești, primarul de Cimișlia, Gheorghe Răileanu, primarul s. Selemet, Tatiana Badan, viceprimarul or. Cimișlia, Florin Berejan, secretarul consiliului orășenesc, Anastasia Rusu, consilier orășenesc, Iosif Chetraru, specialist în scrierea proiectelor, Vasile Sidor.
Colaborarea și experinața acumulată timp de trei săptămîni din partea expertului SES la primăria Cimișlia se finalizează, iar primarul s. Selemet, Tatiana Badan, în data de 10.09.2018 a întîlnit expertul în turism pentru Selemet. 
În cadrul discuțiilor au fost relatate scopurile propuse de ambii primari și prezentarea rezultatelor muncii expertului (SES), Uwe K.Korupp, cît și despre un proiect comun de valorificare, promovare și dezvoltare a traseului turistic pentru raionul Cimișlia. În semn de recunoștință pentru întregul aport a expertului (SES), primarul de Cimișlia, Gheorghe Răileanu, astăzi,  i-a decernat o Diplomă de merit d-lui Uwe K. Korupp în cadrul ședinței de lucru a colectivului primăriei, și a adus încă o dată mulțumiri pentru întregul sprijin profesional de care au avut parte personalul primăriei Cimișlia.  

Serviciul Experţi Seniori (SES) – Republica Moldova reprezintă una din prioritaţile organizaţiei Serviciul Experţi Seniori. În ţara noastră, SES activează din 1993. Până în prezent SES a realizat peste 700 de misiuni benevole. Astfel, oricine poate beneficia de asistenţa experţilor germani. Doritorii urmează să se adreseze la reprezentanţele SES din Moldova şi să completeze un chestionar pentru ca experţii să ia cunoştinţă de specificul activităţii beneficiarului. În Republica Moldova, (SES) este reprezentat de Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Chişinău şi filialele acesteia, Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM). Graţie contribuţiei şi aportului SES beneficiarii îşi consolidează existenţa şi competitivitatea pe piaţă.

 

/