(0-241) 2-21-87

datele de Contact ale primăriei

Vizitează-ne

Adresa primăriei

Bd. Ștefan cel Mare 14

Orașul Cimișlia

Scrieți-ne un mesaj

Noutățile primăriei

Flacara Unirii a ajuns la Cimișlia

22-10-2018, 08:20

Flacăra Unirii, aprinsă pe 1 iulie la Alba Iulia și purtată în Marșul Centenar pe jos, 1.300 km, a fost transmisă sâmbătă, 20 octombrie, unioniștilor din orașul Cimișlia. 

Membrii Blocului Unității Naționale și ai Mișcării Civice Tinerii Moldovei au fost întâmpinați de primarul de Cimișlia, Gheorghe Răileanu, de consilieri orășenești, dar și de alți susținători ai reunirii cu România din localitate.

Pe lângă Flacăra Unirii, unioniștii au venit în dar cu un tricolor, o copie a actului Unirii de la 27 martie 1918 și o hartă a României Mari, pe care este marcat traseul Marșului Centenar desfășurat în perioada 1 iulie – 1 septembrie.

„Cauza noastră comună, a reîntregiri, este una inevitabilă, iminentă, care se va produce, indiferent dacă o doresc, sau nu, neprietenii noștri”, a menționat președintele Blocului Unității Naționale, Ion Leașcenco.

Totodată, Nicolae Capcelea, coordonatorul Marșului Centenar, a specificat importanța unității tuturor unioniștilor și a oferit flacăra primarului Gheorghe Răileanu.

”Până acum Flacăra Unirii ardea la figurat în Cimișlia, acum aceasta va lumina la propriu. Această flacără reprezintă unitatea celor care timp de două luni au mers pe ploaie, vânt, caniculă, prin munți și văi, și s-au luptat cu vama nedreaptă. Iar acum, vrem ca această flacără, în fiecare localitate, să reprezinte o bază a unității noastre de neam”, a menționat Nicolae Capcelea.

”Sunt sigur că Unirea va fi. Este firesc să fim uniți într-un stat”, a adăugat primarul de Cimișlia, Gheorghe Răileanu.

Flacăra Unirii a fost transmită în mâna fiecărui unionist, prezent la întrunire, care și-a manifestat, printr-un mic discurs, dorința de reunire și asumarea responsabilității de înfăptuire a acestei cauze.

Membrii Blocului Unității Naționale și ai Mișcării Civice Tinerii Moldovei își propun ca Flacăra Unirii să ajungă în fiecare localitate din Republica Moldova, acolo unde se simte românește și se luptă pentru idealul național.

Cimișlia este primul oraș de pe teritoriul Republici Moldova care a adoptat o declarație de Unire cu România în data de 16 februarie 2018.

sursa: http://infoprut.ro/50945-video-flacara-unirii-ajuns-la-unionistii-din-cimislia.html