(0-241) 2-21-87

datele de Contact ale primăriei

Vizitează-ne

Adresa primăriei

Bd. Ștefan cel Mare 14

Orașul Cimișlia

Scrieți-ne un mesaj

Noutățile primăriei

Gheorghe Răileanu participă la cea de-a 36-a sesiune a Congresului: "Primarii care protejează democrația"

03-04-2019, 09:37

Membrii Congresului autorităților locale și regionale al Consiliului Europei se întrunesc, în perioada 2 și 4 aprilie 2019, la Strasbourg, la cea de-a 36-a sesiune, cu tema "Primarii care protejează democrația". O dezbatere va avea loc pe această temă, cu participanții, printre care se numără Ignacio Sanchez Amor, secretar de stat pentru politică teritorială spaniolă, cât și membrii delegației din Republica Moldova.

Ministrul Transporturilor și Comunicațiilor din Finlanda, Anne Berner, se va adresa membrilor Congresului în numele președinției finlandeze a Comitetului de Miniștri, la 3 aprilie, precum și Secretarului General al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland și președintele Adunării Parlamentare, Liliane Maury Pasquier, la 4 aprilie.

Având în vedere dificultățile cu care se confruntă autoritățile locale și regionale și reprezentanții lor aleși, membrii Congresului vor organiza o serie de dezbateri pe tema "Primari sub presiune". Chestiunile legate de împărțirea urban-rural și compensarea financiară a reprezentanților aleși locali și regionali în exercitarea mandatului lor vor fi, de asemenea, subiectul unor dezbateri specifice și, pe baza eforturilor Congresului de a promova etica în serviciul public.

În cadrul activităților sale de monitorizare, Congresul va adopta două rapoarte privind democrația locală și regională în Polonia și Republica Moldova. De asemenea, deputații vor discuta trei rapoarte privind alegerile: cele ale adunărilor cantonale din Bosnia și Herțegovina (7 octombrie 2018), autoritățile locale din Polonia (21 octombrie 2018) și Republica Slovenia (18 noiembrie 2018).