(0-241) 2-21-87

datele de Contact ale primăriei

Vizitează-ne

Adresa primăriei

Bd. Ștefan cel Mare 14

Orașul Cimișlia

Scrieți-ne un mesaj

Noutățile primăriei

Inițierea colaborării cu Open Bridge Consortium

Inițierea colaborării cu Open Bridge Consortium

06-05-2015, 14:32

Azi, 6 mai 2015, la sediul Primăriei Cimișlia a avut loc întrunirea cu reprezentanții delegației Coreii de Sud și României, care fac parte din Open Bridge Consortium.

Open Bridge Consortium este formată dintr-o rețea de persoane fizice și juridice, organizaţii guvernamentale sau non-guvernamentale, și are drept scop sprijinirea dezvoltării activităților economice, culturale, turistice, de mediu și sănătate între România și Coreea de Sud, și în principal dintre Cluj-Napoca și Suwon.

Ca prim pas, coreenii își doresc să cunoască cultura și tradițiile specifice Republicii Moldova, apoi dezvoltarea unei strategii de marketing comune de colaborare în diverse domenii identificate: business, agricultură, industrie, sănătate, etc.

Domnul Lae Weon Park – președintele consorțiului și Octavian Gagiu - vicepreședintele acesteia, și-au exprimat interesul pentru colaborarea cu Cimișlia prin înființarea Open Bridge Moldova.

Noi facem legătura, puntea, între Coreea și România și dorim ca și Republica Moldova sa facă parte din consorțiul nostru, prin Cimișlia”… ”Cea mai importantă este comunicarea, … noi nu creăm afaceri directe, ci facilităm procesul de creare a afacerilor, noi creăm legături ...” (Lae Weon Park).

Pentru a atrage investitori cineva trebuie să deschidă ușa, iar prin cunoașterea culturii, a schimbului de relații interumane, se facilitează primii pași în crearea de parteneriate credibile, care să dea garanția atingerii succesului. Totul pornește de la cunoașterea profilului zonei (specificul ei și al potențialului de care dispune), iar noi facilităm crearea de parteneriate, organizăm misiuni economice mixte formate din oameni de afaceri și instituții... pentru schimb de experiență” (Octavian Gagiu)

Domnul primar – Gheorghe Răileanu și-a exprimat interesul deosebit pentru inițierea colaborării cu Open Bridge Consortium ”ne  propunem să contribuim activ la dezvoltarea relațiilor culturale si economice dintre Coreea de Sud, România și Moldova, în special,  prin atragerea investitorilor în Parcul Industrial, introducerea de culturi netradiționale care aduc plus-valoare, dezvoltarea tehnologiilor, etc.”.

***

/