(0-241) 2-21-87

datele de Contact ale primăriei

Vizitează-ne

Adresa primăriei

Bd. Ștefan cel Mare 14

Orașul Cimișlia

Scrieți-ne un mesaj

Noutățile primăriei

La Cimişlia a fost dat startul Caravanei Naţionale de Voluntariat

La Cimişlia a fost dat startul Caravanei Naţionale de Voluntariat

27-04-2015, 11:14

Astăzi, 27 aprilie, la Cimişlia a demarat  Caravana Naţională de Voluntariat, organizată în perioada 27 aprilie – 7 mai curent de către Asociaţia obștească „Tinerii pentru dreptul la viaţă”, în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului.

Inclus în Legea Voluntariatului nr.121 din 18 iunie 2010, evenimentul este organizat  în scopul de a pregăti implicarea în cadrul Săptămânii Naţionale a Voluntariatului 2015 a diverşilor actori din teritorii noi, dar şi pentru a promova variate modalităţi de implicare comunitară, pentru o schimbare pozitivă în societate.

La festivitatea de deschidere a fost prezent Viceministrul Tineretului şi Sportului Victor Zubcu, Vicepreşedintele Raionului Cimişlia Sergiu Surugiu, alţi oficiali.

Viceministrul Victor Zubcu  a menţionat importanţa şi rolul voluntariatului, specificând că acesta ”constituie un model de dezvoltare a tinerilor, precum şi un factor major de participare la dezvoltarea comunitară”, cu referire la Legea Voluntariatului nr.121 din 2010, cadrul normativ care stabileşte avantajele voluntariatului. Oficialul s-a referit la procesul demarat de acreditare a instituţiilor-gazdă de voluntariat, accentuând contribuţia voluntariatului, prin schimbările benefice pe care le poate genera la nivel local şi naţional.

/