(0-241) 2-21-87

datele de Contact ale primăriei

Vizitează-ne

Adresa primăriei

Bd. Ștefan cel Mare 14

Orașul Cimișlia

Scrieți-ne un mesaj

Noutățile primăriei

Lansare de carte la Cimișlia

Lansare de carte la Cimișlia

05-05-2015, 15:46

Un alt eveniment deosebit pentru iubitorii de carte a avut loc azi la Cimișlia, 5 mai 2015.

Filiala bibliotecii „Nicolae Iorga” din Ploiești la Cimișlia a găzduit lansarea cărții ”Așchii de cer” scrisă de către Nicolae Dabija – scriitor și cetățean de onoare al orașului Cimișlia.

De asemenea, la eveniment au fost prezentă și actrița Ninela Caranfil, la fel, numită cetățean de onoare al orașului Cimișlia, scriitorul Vlad Pohilă, doamna Parascovia Colța – președintele Academiei Populare Cimișlia, Alexandru Bulat – directorul muzeului de istorie, etnografie şi artă Cimișlia și mass-media locală.

Cartea ”Așchii de cer” reprezintă ”o mini-biblie, un cod moral pentru copii, părinți, toate categoriile de vîrstă”... ”un abecedar al conduitei în diferite momente de încercare” (doamna Parascovia Colța). ”Așchiile reprezintă emoțiile, trăirile omului”... ”Așchiile ne luminează pe noi – Fii lui Dumnezeu” ... ”Omul este o ființă cu aripile în suflet”... (cuvintele exprimate de cititorii amatori din cadrul Liceului Mihai Viteazul și Mihai Eminescu participanți la eveniment).

Putem considera că a fost lansată și cartea bibliografică ”Ninela Caranfil – artista dorurilor noastre”, la scrierea căruia a contribuit și domnul Vlad Pohilă.

Domnul primar – Gheorghe Răileanu și-a exprimat gratitudinea pentru oaspeții de onoare veniți la biblioteca ”Mihai Eminescu” Cimișlia: ”... cine sunt ei? Sunt niște luptători. Toată viața lor trec prin greutăți, însă ei își urmează misiunea, calea în viață. Cuvintele lor cu adevărat pătrund în adîncul sufletului nostru...”. 

/