(0-241) 2-21-87

datele de Contact ale primăriei

Vizitează-ne

Adresa primăriei

Bd. Ștefan cel Mare 14

Orașul Cimișlia

Scrieți-ne un mesaj

Noutățile primăriei

Lansarea Proiectului de anvengură cu privire la „Reforma învățământului din Moldova”

10-10-2017, 08:53

   

 La 5 octombrie 2017, în cadrul seminarului organizat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Fondului de Investiții Sociale și reprezentanții Băncii Mondiale a fost lansat Proiectul „Reforma învățământului din Moldova”. Conform anexei nr. 1 la Amendamentul nr. 2 referitor la Acordul de Finanțare dintre Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare printre celelalte 15 instituții școlare, care urmează a fi renovate în cadrul proiectului, se enumeră și Instituția Publică Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din or. Cimișlia.

     În urma implementării acestui proiect în liceu vor fi realizate lucrări de reparații capitale în sumă de 700 000 USD, cât și dotarea cu mobilier, echipament și utilajul necesar conform Standardelor minime în educație. În timpul apropiat vor fi organizate activități de promovare a acestui proiect la nivel local.

De asemena urmează a fi organizate ateliere d elucru, audieri publice cu privire la prioritizarea lucrărilor necesare pentru Liceu. Tototdată menționăm faptul, că cele mai importante lucrări de început se numără a fi:

- Reparația clădirii claselor primare, din cauza creșterii numărului de copii;

- Termoizolarea pereților clădirii;

- Reparația capitală a rețelei electrice interioare.

Cu detalii despre desfășurarea proiectului revenim pe parcurs.