(0-241) 2-21-87

datele de Contact ale primăriei

Vizitează-ne

Adresa primăriei

Bd. Ștefan cel Mare 14

Orașul Cimișlia

Scrieți-ne un mesaj

Noutățile primăriei

Lansarea proiectului de revitalizare urbană “Creșterea gradului de confort a populației prin promovarea toleranței și incluziunii sociale”

22-06-2018, 14:39

În data de 22 iunie 2018, în parcul Scuarul Copilăriei din orașul Cimișlia, a avut loc lansarea proiectului de revitalizare urbană “Creșterea gradului de confort a populației prin promovarea toleranței și incluziunii sociale”. Echipa de implementare, consorțiul proiectului: Primăria Cimişlia, AO ”Agenția de Democrație Locală din Moldova”, AO ”Alături de ei”, SC ”Bonident” SRL, s-au întâlnit “În parc, la o cafea” cu locuitorii orașului.

Evenimentul a luat start cu gînduri pozitive și speranțe majore pentru dezvoltarea orașului Cimișlia. Primarul de Cimișlia, Gheorghe Răileanu a vorbit despre importanța acestui proiect per ansamblu și a dat asigurări că se va munci în continuare cu spor pentru realizarea obiectivelor propuse.

Liderul proiectului este Ministerul Dezvoltării Economice al Republicii Polone.

• Termen de implementare: 1 mai 2018 - 30 noiembrie 2018;
• Bugetul proiectului – 1.696 mii lei, incl. 1.206 mii lei contribuția primăriei Cimișlia, 490 mii lei contribuția Solidarity Fund PL;
• Parteneri:
Primăria Cimișlia - APL,
A.O. Agenția de Democrație Locală din Moldova- mediu asociativ;
A.O. ”Alături de ei” - mediu asociativ;
S.C. ”Bonident” SRL – mediu de afaceri.
 

Activitățile Planificate: 

• Lansarea proiectului
• Construcția terenului multifuncțional pentru minifotbal și tenis de câmp
• Extinderea sistemului de supraveghere video
• Prezentarea unei piese de teatru cu tematică socială
• Acțiunea de salubrizare a parcului și plantarea copacilor
• Organizarea activităților artistice extrașcolare
• Organizarea ședinței de  totalizare a proiectului

Rezultatele scontate ale proiectului:

- Un teren multifuncțional de sport pentru minifotbal și tenis de câmp construit;

-  Un sistem de supraveghere video funcțional;

-  100 de copaci plantați;

-  O acțiune de salubrizare organizată, 30 de voluntari implicați;

-  O piesă de teatru organizată, 200 de spectatori;

-  O activitate extrașcolară săptămânală organizată, 20 de copii  și adolescenți implicați.

De asemenea, menționăm că la eveniment au participat atît angajații primăriei, partenerii implicați în proiect, reprezentanții de la Solidarity Fund PL în Moldova/Centrul de Informare pentru Autoritățile Locale, consilieri orășenești, ADRSud, societatea civilă cît și copii care frecventează Școala de Vară de pe lîngă Casa de Cultură Cimișlia, însoțiți de Ana Aramă. 

Discuția despre proiect, a fost urmată de activități extrașcolare pentru copii, într-o atmosferă de vacanță – acțiuni planificate în cadrul proiectului.

Agenda lansării s-a fixat în două etape: start-ul a fost dat în Parc la o cafea cu urări de bun augur din partea celor prezenți și din partea celor care sunt implicați nemijlocit în derularea proiectului, iar cea de-a doua etapă s-a desfășurat în incinta Casei de Cultură Cimișlia, unde a fost prezentat în detaliu toată informația despre proiectul de revitalizare urbană “Creșterea gradului de confort a populației prin promovarea toleranței și incluziunii sociale”, de către Vasile Sidor, coordonator de proiect și Nicolae Hristov, delegat ALD Moldova ca partener.

În a doua parte a zilei au fost efectuate vizite în teren, în zonele degradate. Echipa, constituită din: primarul Gheorghe Răileanu, responsabilul de revitalizare urbană în or. Cimișlia – Vasile Sidor, arhitectorul – Rita Sandu și reprezentanții Solidarity Fund PL in Moldova, a discutat cu locuitorii zonelor și a analizat resursele din zone.

Fotografii de la eveniment: https://www.facebook.com/pg/primaria.cimislia/photos/?tab=album&album_id=1013710462110720