(0-241) 2-21-87

datele de Contact ale primăriei

Vizitează-ne

Adresa primăriei

Bd. Ștefan cel Mare 14

Orașul Cimișlia

Scrieți-ne un mesaj

Noutățile primăriei

Ministrul Economiei, Sergiu Gaibu și directorul interimar ODA, în vizită la Cimișlia

09-09-2022, 14:12

Ministrul Economiei, Sergiu Gaibu a menționat că prin intermediul ODA(Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului) îsi doresc să ofere antreprenorilor tot suportul de care au nevoie, să dezvolte programe, sectoare, care în rezultat să genereze locuri de muncă.

În cadrul dialogului, Dumitru Pîntea a specificat că ODA susține dezvoltarea mediului antreprenorial autohton, inclusiv a întreprinderilor mici și mijlocii, acordarea asistenței financiare și tehnice pentru companii, emiterea garanțiilor financiare și de stat, precum și asigurarea infrastructurii de suport în afaceri.

Dumitru Pîntea a subliniat faptul că în luna septembrie dedicată afacerilor, ODA vine cu noi oportunități de suport pentru antreprenori. Ca de exemplu, crearea unui Fond pentru Accelerarea și Creșterea Economiei Moldovei (FACEM), prin intermediul căruia antreprenorii vor putea accesa credite bancare cu dobandă preferențială.

În cadrul întrunirii, antreprenorii au avut posibilitatea să acorde multe întrebări, să-și expună problemele cu care se confruntă în afacerile proprii și să primească răspunsuri la subiectele interesate.

În cadrul discuției a intervenit și primarul or. Cimișlia, Sergiu Andronachi, care s-a interest cînd va fi gata modalitatea de devamare a pieselor uzate și despre Platformele Industriale Multifuncționale care sunt un instrument eficient de dezvoltare a sectorului ÎMM, dar și contribuie la crearea locurilor de muncă. Dl primar a solicitat, ca miniștrii să întreprindă mai multe vizite în teritoriu, pentru buna colaborare și rezolvare a tuturor problemelor localității.

Directorul ODA a dat asigurări că incubatoarele vor fi susținute în continuare pentru ca antreprenorii să primească asistență în teritoriu pentru pregătirea aplicațiilor de finanțare nerambursabilă.