(0-241) 2-21-87

datele de Contact ale primăriei

Vizitează-ne

Adresa primăriei

Bd. Ștefan cel Mare 14

Orașul Cimișlia

Scrieți-ne un mesaj

Noutățile primăriei

Noi investiții la Cimișlia - în anul 2018

28-03-2018, 09:10

Cimişlia este una dintre localităţile ce vor beneficia de bani polonezi. În Scuarul Copilăriei din oraş va fi amenajat un teren sportiv multifuncțional. 

"Terenul dat va avea suprafaţa de 1300 m3, de care va beneficia toţi copii din oraş şi toţi vizitatorii parcului."

Tot acolo, va fi construită o toaletă publică şi două vestiare. 

"Este prevăzut separat accesul pentru persoanele cu dizabilităţi şi vor fi instalate baterii solare pentru prepararea apei calde", a spus Alexandru Ştirbeţ, expert în construcţii.

Pentru acest proiect, autorităţile locale au nevoie în jur de 1,5 milioane de lei. Din Polonia vor veni 490 de mii de lei, restul sumei urmând să fie alocată din bugetul local sau din alte fonduri. 

"Am mai discutat cu agenţi economici care sunt gata să contribuie.Vălenii de Munte din judeţul Prahova, oraşul de înfrăţire cu oraşul Cimişlia sunt gata să aloce 25 de mii de euro", a spus Sergiu Vârlan, viceprimar al oraşului Cimişlia.

Reprezentanţii polonezi susţin că este foarte important să se investească în oraşe. 

"Este un proces de dezvoltare locală pe care noi îl implementăm în oraşele din Polonia. Cu această experienţă de revitalizare urbană venim şi în Moldova", a spus Przmystal Derwich, director al Programelor de Asistenţă, Polonia

Proiectele urmează să fie realizate până în luna octombrie.Citește mai mult: https://www.publika.md/guvernul-polonez-sustine-proiecte-de-infrastructura-la-noi-in-tara-14-orase-vor-fi-modernizate_3000869.html#ixzz5Baa74a8x 
Follow us: @publikatv on Twitter | publika.md on Facebook