(0-241) 2-21-87

datele de Contact ale primăriei

Vizitează-ne

Adresa primăriei

Bd. Ștefan cel Mare 14

Orașul Cimișlia

Scrieți-ne un mesaj

Noutățile primăriei

Pentru prima dată cimișlienii participă la bugetarea participativă

18-05-2019, 09:01

În data de 17 mai 2019, la primăria Cimișlia a avut loc ședința comisiei de evaluare a propunerilor de proiect în cadrul programului “Bugetul Inițiativelor Civice”.

La acest program au fost depuse opt proiecte:

1. Spațiu de agrement multifuncțional în str. Primăverii și str. 31 August;
2. Cimișlia în culori (o pictură murală) pe Scara Prahovei;
3. Elevii Școlii Profesionale pentru un mediu curat;
4. Amenajarea curții blocurilor din Bd-ul Ștefan cel Mare și Sfânt 18-28;
5. Renovarea pavilionului de joacă de la Grădinița Foișor;
6. Reparația unei porțiuni de drum din str. M. Kogălniceanu;
7. Includerea orașului Cimișlia în circuitul turistic;
8. Reparația unei porțiuni de drum din str. V. Alecsandri, 99.

Comisia de evaluare a decis acceptarea tuturor proiectelor depuse în cadrul programului “Bugetul Inițiativelor Civice”. Astfel, suma solicitată de la primărie este 69.407,5 mii lei.

Primăria Cimișlia și consiliul orășenesc va susține în continuare locuitorii orașului să beneficieze de programul “Bugetul Inițiativelor Civice”, și în curând va fi lansat al doilea apel de propuneri de proiecte în limita surselor financiare nealocate și anume 30.502,5 mii lei

Vă reamintim, că la începutul anului curent, primăria Cimișlia a lansat în premieră programul “Bugetul Inițiativelor Civice”. Acest program își propune implicarea cetățenilor Orașului Cimișlia într-un proces democratic de deliberare și decizie pentru stabilirea modalității optime de cheltuire a unei părți din bugetul local. Procesul presupune asumarea de către cetăţeni a unui rol de participant activ în definirea şi abordarea problemelor comunităţii din care fac parte.

Valoarea bugetului propus pentru anul 2019, în cadrul procesului de bugetare participativă pentru proiectele selecționate este de 100.000,00 lei. Astfel, valoarea maximă alocată din buget pentru un proiect este de 10.000,00  lei, iar contribuția aplicantului trebuie să fie cel puțin 10.000,00 lei.

/