(0-241) 2-21-87

datele de Contact ale primăriei

Vizitează-ne

Adresa primăriei

Bd. Ștefan cel Mare 14

Orașul Cimișlia

Scrieți-ne un mesaj

Noutățile primăriei

Schița de proiect cîștigătoare pentru Monumentul Cimișlienilor căzuți în primul și al doilea Război Mondial

14-02-2018, 11:17

Astăzi, la primăria Cimișlia a avut loc prezentarea proiectelor pentru Monumentul Cimișlienilor căzuți în primul și al doilea Război Mondial. La concursul de selectare a fost prezentă comisia, presa și reprezentanți ai societății civile. 

Au fost prezentate 4 schițe de proiect de către Victor Sava, arhitect și Gheorghe Postovanu, sculptor. Astfel, fiecare membru al comisiei s-a expus referitor la cele expuse, iar majoritatea a decis să opteze pentru această machetă:

Această schiță de proiect are o simbolistică deosebită prin simplul fapt că reprezintă sosirea rîndunelelor ce semnifică sosirea primăverii și sfărșitul războiului, iar pietrele în formă de romb semnifică relația de eternitate dintre pămînt și cer. Monumentul v-a fi amplasat în centrul orașului cimișlia vis-a-vis de Memorialul "Maica Îndurerată" din fața Casei de Cultură. 

Primarul or. Cimișlia, Gheorghe Răileanu a menționat că "Memoria este un lucru sfânt pentru cei care și-au dat viața pentru ideea națională, care au luptat petru patrie, cetățenii orașului Cimișlia de mai mult timp au abordat subiectul edificării Monumentului Cimișlienilor căzuți în primul și al doilea Război Mondial", am anunțat acest concurs de mai multe ori, iar astăzi, avem fericirea să derulăm acest proiect prin selectarea proiectului schiță. Nu vom aloca bani pentru acest proiect, vom înainta o propunere civică către toți cetățenii care vor să contribuie la edificarea acestui monument în memoria celora ce s-au jetfit pentru binele nostru, mai apoi împreună cu consilierii orășenești ne vom convoca pentru a hotărî dacă contribuim și noi la această inițiativă istorică pentru locuitorii orașul Cimișlia."

În urma desemnării proiectului urmează să se efectueze toată documentația necesară pentru a începe construcția monumentului.

Totodată, adresăm un apel către toți cetățenii să susțină acest proiect și să contribuie la edificarea acestuia.

ÎMPREUNĂ FACEM MAI MULT!!!