(0-241) 2-21-87

datele de Contact ale primăriei

Vizitează-ne

Adresa primăriei

Bd. Ștefan cel Mare 14

Orașul Cimișlia

Scrieți-ne un mesaj

Noutățile primăriei

Primăria Cimișlia continuă să susțină bugetarea participativă a cimișlienilor

18-04-2019, 13:47

În data de 17 aprilie 2019 la primăria Cimișlia a avut loc o nouă întîlnire a coaliției locale cu privire la  Bugetarea participativă în contextul Republicii Moldova: Oportunități și constrângeri, în cadrul proiectului „Bugete transparente și cetățeni activi pentru o dezvoltare durabilă”, acesta este implementat de către Expert-Grup având ca parteneri LDA Moldova și primăria Cimișlia, cu susţinerea Ambasadei Olandei la București, în cadrul programului MATRA.

În cadrul instruirii au fost discutate mai multe aspecte a bugetării participative a societății civile, cît și despre prima deschidere a primăriei Cimișlia față de acest proces: lansarea în premieră programului: „Bugetul inițiativelor civice în orașul Cimișlia”. Acesta presupune implicarea cetățenilor Orașului Cimișlia într-un proces democratic de deliberare și decizie pentru stabilirea modalității optime de cheltuire a unei părți din bugetul local.

Procesul presupune asumarea de către cetăţeni a unui rol de participant activ în definirea şi abordarea problemelor comunităţii din care fac parte. Valoarea bugetului propus pentru anul 2019, în cadrul procesului de bugetare participativă pentru proiectele selecționate este de 100 mii lei. Valoarea maximă alocată din buget pentru un proiect este de  10 mii lei. Iar contribuția aplicantului trebuie să fie cel puțin 10 mii lei.

De asemenea au fost aplicate câteva exerciții practice de analiză a bugetării participative în Republica Moldova. În cadrul exercițiilor a fost pus accent pe comparația cadrului instituțional existent în baza regulamentelor aprobate de către primăria Cimișlia și primăria mun. Chișinău, cît analiza priorităților și potențialelor proiecte ce pot fi aplicate la programul “Bugetul inițiativelor civice în orașul Cimișlia”.

Primăria Cimișlia continuă să îndemne cetățenii orașului să devină activi în cadrul bugetării participative, și să aplice la programul „Bugetul inițiativelor civice”. Termenul limită de aplicare: 2 mai 2019. Informații în detaliu:

e-mail: proiecte@cimislia.md  / relatiipublice@cimislia.md

tel.: 0 241 2 41 46

pagina web: www.cimislia.md sau facebook.com: primaria Cimislia