(0-241) 2-21-87

datele de Contact ale primăriei

Vizitează-ne

Adresa primăriei

Bd. Ștefan cel Mare 14

Orașul Cimișlia

Scrieți-ne un mesaj

Noutățile primăriei

Primarul de Cimișlia, Gheorghe Răileanu invitat oficial la "Festivalul Bujorului de Munte"

06-06-2018, 11:30

În prima duminică a lunii iunie se desfășoară an de an "Festivalul Bujorului de Munte", organizat de Primăria şi Consiliul Local Măneciu, România, în parteneriat cu insituţiile culturale locale, Direcţia Judeţeană de Cultură Prahova și Centrul Judeţean de Cultură Prahova. Acest festival își propune de fiecare dată atât să descopere copii cu înzestrări artistice şi chiar să-i orienteze pe unii dintre ei să-şi continue pregătirea în şcoli cu un astfel de profil, cât şi să pună în valoare pe prim plan tradiţiile şi obiceiurile populare româneşti. Astfel, primarul de Cimișlia, Gheorghe Răileanu a primit o invitație oficială de participare la acest eveniment din partea primarului comunei Măneciu, Vasile Cordoș, și a participat cu drag de suflet la acest Festival deosebit. În cadrul dechiderii oficiale a acestui eveniment, primarul Gheorghe Răileanu a rostit un cuvînt de salut tuturor celor prezenți și a reiterat că dorește să contribute la realizarea idealului REUNIRII, să valorifice toate posibilitățile pe care le poate oferi colaborarea directă intercomunitară, s-a arătat dispus pentru noi colaborări cu localitățile din România în vederea obținerii unui sprijin privind proiecte comune de dezvoltare a orașului Cimișlia. Sărbătoarea s-a derulat cu spectacole artistice-culturale demne de toată admirația. Două zile de sărbătoare într-un peisaj unic au adunat oaspeți din toată ȚARA.

Spectacolul natural de o rară frumuseţe pe care îl oferă, în perioada mai-iunie, înflorirea bujorului pe vârfurile Muntelui Roşu- căruia i-a dat numele culorii sale – din Masivul Ciucaş a conferit zonei Măneciu-Cheia, de pe Valea Teleajenului, încă un atuu turistic important. Există chiar voci care susţin că Valea Prahovei are, aici, din punct de vedere al peisajului, o concurenţă din ce în ce mai serioasă.
Dincolo de ierarhia geografic-turistică, este deja cert că a devenit o tradiţie ca, timp de două zile, zona să se transforme într-o adevărată capitală naţională al culturii, a tradiţiei, dar şi a turismului şi a prieteniei, sub acelaşi unic blazon: bujorul de munte , plantă pe cale de dispariţie, protejată de lege în perimetrul Carpaţilor ( culegerea sa este sancţionată cu amenzi mari), devenită un simbol floral de o frumuseţe aparte al Masivului Ciucaş ,un brand al zonei Măneciu-Cheia şi reprezentând, pentru două săptămâni, la fiecare început de vară, un fenomen unic la nivel naţional.

 

 

/