(0-241) 2-21-87

datele de Contact ale primăriei

Vizitează-ne

Adresa primăriei

Bd. Ștefan cel Mare 14

Orașul Cimișlia

Scrieți-ne un mesaj

Noutățile primăriei

Primarul de Cimișlia, Sergiu Andronachi contribuie la extinderea cooperării și legăturilor directe cu finanțatorii

28-11-2019, 14:50

 O delegație din Republica Cehă, în frunte cu Jan Oprchal, reprezentant al Agenției cehe GEOtest, s-a aflat, recent, într-o vizită de monitorizare la Agenția de Dezvoltare Regională Sud. Vizita a avut loc în cadrul proiectului „Dezvoltarea regională în Republica Moldova: suport privind implementarea strategiilor regionale folosind Sistemul Informațional Geografic (GIS)", finanțat de Agenția de Cooperare pentru Dezvoltare internațională a Republicii Cehe şi realizat de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului în parteneriat cu Agenția cehă GEOtest şi Agențiile de Dezvoltare Regională Nord, Centru, Sud și Găgăuzia.

În contextul finalizării celui de-al V-lea curs de instruire privind aplicarea Sistemului Informațional Geografic (GIS), desfășurat în perioada 25-27 noiembrie a.c. pentru angajații ADR Sud, cu suportul specialiștilor Agenției cehe GEOtest, Maria Culeșov, directorul Agenției de Dezvoltare Regională Sud, a discutat cu partenerii cehi despre activitățile ulterioare care urmează a fi realizate în cadrul proiectului dat. Părțile au analizat posibilitățile de aplicare a cunoștințelor dobândite de către specialiștii ADR Sud în procesul de implementare a Strategiei de dezvoltare regională.

La întrevedere a participat, în calitate de invitat, și primarul orașului Cimișlia, Sergiu Andronachi. Edilul s-a documentat asupra proiectului implementat cu suportul Agenției de Cooperare pentru Dezvoltare internațională a Republicii Cehe și a discutat  cu specialiștii cehi eventuala perspectivă  de replicare a cunoștințelor acumulate de specialiștii ADR Sud și de aplicare a datelor GIS în activitatea administrației publice locale. În mod concret, primarul de Cimișlia s-a referit la posibilitatea de utilizare a datelor geospațiale la reactualizarea Planului urbanistic general al localității.

Detalii pe: http://adrsud.md/libview.php?l=ro&idc=340&id=4215&t=%2FPresa%2FNoutati%2FCehia-pune-umarul-la-dezvoltarea-capacitatilor-Agentiei-de-Dezvoltare-Regionala-Sud-de-implementare-a-Strategiei-regionale-folosind-Sistemul-Informational-Geografic-GIS&fbclid=IwAR15WnK7-VLsjkv3LQftGTb0GkAkmxXuqTrYPX0oKhRcUmWINXV8OstWKd4