(0-241) 2-21-87

datele de Contact ale primăriei

Vizitează-ne

Adresa primăriei

Bd. Ștefan cel Mare 14

Orașul Cimișlia

Scrieți-ne un mesaj

Noutățile primăriei

Primarul Sergiu Andronachi a semnat Memorandumul, privind importanța transparenței bugetare și participarea în procesul bugetar local.

10-03-2020, 14:10

Marți, 10 martie curent, în incinta primăriei orașului Cimișlia, a fost semnat Memorandumul, privind importanța transparenței bugetare și participarea în procesul bugetar local.

 

Memorandumul a fost semnat între Administrația Publică Locală (APL) Cimișlia, în persoana Primarului Sergiu AndronachiLDA Moldova, în calitate de partener local, în persoana Nicolae Hristov și Asociația Obștească „Azi Cahul”, în calitate de partener regional, în persoana Tatianei Seredenco.
Prin prezentul Memorandum, partenerii îsi exprimă voința și sprijinul reciproc pentru sporirea participării cetățenilor și reprezentanților societății civile în procesul bugetar în Primăria Cimișlia.
Realizarea acestui obiectiv va avea loc prin informarea cetățenilor, privind alocarea și cheltuirea banilor publici, și implicarea lor în procesul de elaborare, aprobare, executare și raportare a bugetului local.
Proiectul „Informează, abilitează și acționează! Societatea civilă pentru o mai bună guvernanță bugetară în Moldova”, este implementat de Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, în calitate de partener principal, în consorțiu cu Konrad Adenauer Stiftung e.V. (KAS, Germania), Centrul pentru Studii Est-Europene (CSEE, Lituania) și Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE). Proiectul este implementat cu suportul financiar oferit de Uniunea Europeană și Konrad Adenauer Stiftung e.V.

Partenerii regionali de implementare a proiectului sunt: Institutul pentru Inițiative Rurale, ADR Habitat, Centrul CONTACT, AO “Caroma-Nord”, Asociaţia Obştească “AZI”.