(0-241) 2-21-87

datele de Contact ale primăriei

Vizitează-ne

Adresa primăriei

Bd. Ștefan cel Mare 14

Orașul Cimișlia

Scrieți-ne un mesaj

Noutățile primăriei

Redacția Revistei Natura în vizită la Cimișlia

19-12-2018, 15:09

Astăzi, 19 decembrie, elevii Liceului Teoretic “Mihai Eminescu” din orașul Cimișlia au avut parte de o întîlnire de suflet cu Alecu Reniță, redactorul-șef al Revistei Natura, Lilia Curchi, redactor – șef coordonator și primarul de Cimișlia, Gheorghe Răileanu. Domniile sale au venit cu un avans către tînăra generație a orașului Cimișlia, și au adus în dar o Colecţie cu imagini care vor captiva și „aprinde” dorinţa de a vizita locurile inedite din întreaga țară românească cît și mai multe ediții de Revista Natura. Primarul de Cimișlia a dat start evenimentului cu un cuvînt de salut și a îndemnat elevii la o discuție amicală, totodată, Alecu Reniță a vorbit despre importanța cunoașterii identității naționale, culturii și limbii pe care o vorbim, cît și despre importanța explorării tuturor posibilităților atunci cînd ești tînăr. De asemenea, a îndemnat elevii care simt că pot așterne cuvinte pe o foaie să scrie la redacția revistei, iar cele mai reușite materiale vor fi publicate în revistă la pagina dedicată cititorilor.

Lilia Curchi, a vorbit despre ABONAREA LA REVISTA NATURA.

Vă informăm că pentru campania de abonare 2019, revista NATURA, oferă următoarele premii:

PENTRU GRUPURI DE ABONAŢI (instituții de învățământ, colective etc.)

100 ABONAMENTE ANUALE LA „NATURA” – Colecţia de 16 volume „Enciclopedia Britannica” - una dintre cele mai de încredere surse de informare în orice domeniu - va ajunge în fiecare instituție care va perfecta 100 abonamente la NATURA.

50 ABONAMENTE ANUALE LA „NATURA” –2 tablouri fotografice (format mare) pe suport de pânză cu imagini din Moldova pitorească, semnate de Alecu Reniță

30 ABONAMENTE ANUALE LA „NATURA” – Patrimoniul mondial UNESCO în 6 volume – o colecție ce prezintă monumentele culturale și naturale protejate la nivel global.

20 ABONAMENTE ANUALE LA „NATURA” – Cartea „Ghidul tineretului privind biodiversitatea”, o lucrarea de excepție, tradusă în limba română, pentru înțelegerea frumuseților naturii.

10 ABONAMENTE ANUALE LA „NATURA”  - Colecţia „12 monumente ale naturii din R. Moldova”, cu imagini care vă vor captiva și „aprinde” de dorinţa de a vizita locurile inedite!

PENTRU ABONAMENTE INDIVIDUALE:

10 căni personalizate cu logo-ul NATURA

10 maiouri personalizate cu logo-ul NATURA

10 torbe personalizate cu logo-ul NATURA

MARELE PREMIU: Un aspirator cu sac Samsung

Concursul se desfășoară în perioada 1 octombrie - 28 decembrie 2018. Rezultatele vor fi anunţate în numărul ianuarie 2019 al revistei „NATURA”.

Pentru detalii suplimentare, scrieţi-ne la adresa natura@natura.md sau telefonaţi-ne la 23-71-49; 23-74-23.

Un cuvânt de îndemnare a avut a spune și doamna profesoară Parascovia Colța, care a reiterat importanța revistei pentru elevii care vor să-și îmbogățească arealul de cunoștințe.

Tot astăzi, Alecu Reniță și Gheorghe Răileanu vor participa în cadrul unei emisiuni televizate la Media TV Cimișlia, tema discuției vizează domeniul ecologic.

“Reamintim, că primăria Cimișlia acordă o importanță deosebită mediului ecologic, astfel, se depun eforturi majore pentru a realiza mai multe proiecte de mediu ca Lacul de acumulare: Iazul lui Iepure, restabilirea Iazului Japari, Grădina Botanică, etc. Aceste proiecte necesită timp și investiții majore, dar sunt foarte importante pentru locuitorii orașului Cimișlia”, a declarat primarul Gheorghe Răileanu.

Evenimentul s-a încheiat cu o poză comună a participanților.

 

/