(0-241) 2-21-87

datele de Contact ale primăriei

Vizitează-ne

Adresa primăriei

Bd. Ștefan cel Mare 14

Orașul Cimișlia

Scrieți-ne un mesaj

Noutățile primăriei

Replica primarului de Cimișlia la știrea difuzată de ProTV Chișinău din 08.01.2021

09-01-2021, 17:25

Stimați cetățeni, onorați cimișleni, dragi prieteni!!!

Ieri, 8 ianuarie 2021, postul de televiziune ProTv Chișinău a difuzat, in jurnalul orei 20, un reportaj cu titlul “Drumuri ciuruite in Cimișlia”, prin care a expus unele fapte neadevărate, a indus în eroare opinia publică, lansând acuzații eronate la adresa mea de primar.

https://protv.md/actualitate/daca-nu-observa-pericolul-risca-sa-ramana-fara-o-roata-soferii-din-cimislia-nemultumiti-ca-o-gura-de-canalizare-sta-descoperita-in-parcarea-unui-magazin-la-moldoveni-nimic-nu-se-face-asa-cum-trebuie-video---2553226.html

În reportajul despre care am scris mai sus, au fost lansate acuzații precum că, orașul Cimișlia are drumuri ciuruite, ca de după război. Țin să menționez că am preluat mandatul de primar al orașului Cimișlia, acum un an. Un oraș cu diverse probleme, ca multe altele din țărișoara noastră. Dar m-am ambiționat, primind încrederea cetățenilor, să fac regulă în oraș. Iar din ziua în care am fost ales primar și până la moment:

* Au fost reparate circa 1800 m2 de trotuare, costul fiind de 1 milion de lei.

*Au fost reparate circa 800 m2 de drum din beton de pe strada Alexandru cel Bun costul fiind 724000 lei.

*A mai fost reparată o porțiune de drum de pe strada A. Cehov cu suportul financiar al Consiliului raional pe o lungime de circa 400 m.

*Au început lucrările de construcție a drumului ce face legătura între două regiuni a orașului: regiunea Scoala Profesională și regiunea Taivan pe o lungime de 400 m costul e de 1,5 mln lei, care va fi finisat pînă în luna aprilie.

* A fost reconstruit circa un km de drum de pe str. Decebal.

* A fost construită o rețea de canalizare de pe str. Suveranității, pe o lungime de 160 m.

*S-au elaborat mai multe proiecte tehnice pe drumuri in valoare de circa 150000 lei.

* A fost construită rețea nouă de apeduct pe o lungime de 1800 m pe strada M. Viteazul costul de 700000 lei.

*Au fost construită o statie de pompare a apelor reziduale și conectarea la stația de epurare pe o lungime de 700 m, costul e de 1,1 mln lei, lucrările vor fi finisate până în luna martie a acestui an.

*Au fost procurate 3 turnuri de apă costul de 270 000 lei.

 De asemenea au fost multe contribuții la diferite proiecte investitionale și sociale. * Au fost iluminate toate trecerile de pietoni.

 * Au fost iluminați circa 30 km de drum public.

Dar cel mai regretabil a fost să văd în reportaj eroarea despre faptul că strada Decebal din orașul Cimișlia, care încă se află în reparație, ar avea gropi sau sunt săpate șanțuri, după lucrările efectuate -  aceste afirmații sunt eronate.

 Totodată, în reportaj au fost menționate câteva guri de canalizare din oraș fără de capace. Trebuie să recunosc faptul că gurile de canalizare sunt o problemă publică pentru că capacele, cele mai deseori sunt prada avantajoasă a hoților sau a vandalilor. Astfel, pe această cale, rog cimișlenii să anunțe imediat adresele unde lipsesc capacele sau încercările de a le sustrage. După ce primesc apelul, specialiştii inspectează adresa indicată şi aplică măsurile necesare întru asigurarea securităţii, atât a pietonilor, cât şi a circulaţiei transportului. Tel. 0241 2 21 87 sau e-mail: primaria@cimislia.md. 

Orașul Cimișlia are probleme similare ca toate localitățile din Republica Moldova, se depune efort de a îmbunătăți infrastructura, rețelele edilitare, etc. dar este nevoie de timp și resurse.

Referitor la faptul că nu am fost de găsit. Confirm faptul că am fost telefonat de un număr necunoscut, dar nu am avut posbilitatea de a răspunde pe moment. Revenisem mai apoi cu un apel și am fost informat că vorbesc cu reporterul PROTV, și că va reveni cu un apel mâine la ora 11.

Nu pot să nu mă întreb daca este normală o astfel de abordare și faptul că reporterul nici nu și-a dat interesul să echilibreze stirea și să afle și poziția mea, telefonându-mă la telefonul personal o singură dată, și nerevenind cu apeluri sau sms pentru a fi întrebat și eu, în calitate de primar, despre problemele menționate în reportaj, a scris o ditamai știre denigratoare.

În vederea unei corecte informări a publicului și conform prevederilor legale, solicit public postului PROTV Chișinău, dreptul la replică, și distribuirea, în aceleași condiții cu cele de distribuție ale articolului mai sus menționat.

Cu deosebit respect, Sergiu Andronachi.

Primarul orașului Cimișlia.