(0-241) 2-21-87

datele de Contact ale primăriei

Vizitează-ne

Adresa primăriei

Bd. Ștefan cel Mare 14

Orașul Cimișlia

Scrieți-ne un mesaj

Noutățile primăriei

Schimb de experiență între Grădinițele de pe ambele maluri ale Prutului "Cimișlia - Câmpina"

31-05-2018, 16:43

În perioada de 28 - 30 mai 2018, orașul Cimișlia a fost gazda unei delegații oficiale din Municipiul Câmpina, România. În componența acesteia s-au aflat angajații Grădiniței "Iulia Hașdeu" și reprezentanții administrației publice locale. Vizita a fost efectuată în perioada manifestațiilor dedicate "Adio Grădiniță", iar în programul oficial au fost organizate mai multe activități printre care participarea la concertele festive ale copiilor cît și o masă rotundă cu șefii instituțiilor preșcolare din oraș și consilierii orășenești cu tema: "Noi opotunități de dezvoltare a parteneriatului între instituțiile preșcolare dintre municipiul Câmpina și orașul Cimișlia". Grădinița creșă "Făt - Frumos" din orașul Cimișlia este puntea de legătură cu Grădinița din Municipiul Câmpina, fiindcă în data de 30 martie 2018 la Câmpina, în persoana doamnei Liliana Nicuță, a fost semnat un contractul de colaborare privind relațiile de parteneriat în scopul dezvoltării educației Europene de calitate. Ambele instituții și-au propus ca obiective colaborarea în următoarele domenii: activități extracurs în comun, proiecte educaționale, parteneriat și colaborare în domeniile: educație, cultură, știință și dezbateri pe diverse teme culturale și curriculare. Astfel, această vizită a fost startul colaborării, care urmeză a fi dezvoltată prin vizita oficială a cadrelor didactice din orașul Cimișlia în municipiul Câmpina, România pentru preluarea bunelor practici europene de peste Prut.

De asemenea, în cadrul manifestărilor, oficialii din România au adus daruri sub formă de jucării copiilor de la Grădinița creșă "Făt-Frumos", și și-au exprimat admirația față de tinerele talente din orașul Cimișlia. 

Primarul de Cimișlia, Gheorghe Răileanu a mulțumit administrației publice locale din Municipiul Câmpina, pentru faptul că au facilitat colaborarea între instituțiile preșcolare și pentru întregul sprijin acordat de la frații români. "În Anul CENTENAR creăm noi punți de colaborare între frați, Anul în care dorim să facem UNIREA .", a reiterat edilul.

Reamintim, că orașul Cimișlia a semnat Acordul de Înfrățire cu Municipiul Câmpina, în martie 2015.