(0-241) 2-21-87

datele de Contact ale primăriei

Vizitează-ne

Adresa primăriei

Bd. Ștefan cel Mare 14

Orașul Cimișlia

Scrieți-ne un mesaj

Noutățile primăriei

Sportivii Cimișliei! rezultatele la probele sportive și recordurile locale din 28.05.2017

30-05-2017, 08:07

Duminică, 28 mai, 2017, primăria orașului Cimișlia, a organizat cel mai sportiv eveniment al anului din localitate: Ziua Sportivului - Ziua Recordurilor Locale. Evenimentul a demarat tradițional cu marșul sportivilor, arborarea drapelului și intonarea imnului Republicii Moldova, de asemenea au fost prezente și declarațiile autorităților locale, primul cuvînt de salut a fost de la primarul Gheorghe Răileanu, acesta a îndemnat tinerii să practice sportul și să aspire mereu spre cele mai înalte culmi ale succesului. Mihai Olărescu, președintele raionului Cimișlia, de asemenea a salutat mulțimea și a precizat că sportul este sănătatea noastră, etc.

După care au urmat demonstrațiile: la karate, gimnastică, box, majorete dans, lupte libere, judo, și street workaut. Aceste demonstrații pe fundal de muzică ritmată au încins atmosfera la propriu printre spectatori. În premieră anul acesta au fost stabilite primele recorduri locale, care vor fi înscrie în Cartea Recordurilor Locale a orașului Cimișlia. Inițiativa aparține unor tineri ambițioși și bravi, care au organizat această măsură sportivă, Nina Trofimenco, specialist Tineret și Sport, primăria Cimișlia și Vasile Iepure, director la Stadionul orășenesc, Cimișlia.

Cei care au înscris recorduri locale la prima ediție din 2017 la Ziua Sportivului sunt:

 1. Ou Vladimir – Sarituri în lungime de pe loc (2.35 m),
 2. Chiperu Dorin- Săritura în lungime cu elan (5.70 m),
 3. Ursachi Alin – Alergarea la viteza 100 m –  (12.05 s),
 4.  Anna Celpan – Alergarea la viteză 60 m-  (8.87 s),
 5. Serghei Colodrițchi- Ridicarea greutății de 24 de kg- 52 de ori.

De asemenea au fost petrecute și probele sportive tradiționale la: volei, șah și dame, mini-fotbal, lovituri de departajare, Armwrestling, ștafete pentru copii, tragerea otgonului, trînta la cocoș, iepure și berbec. 

Iată premianții locului întîi:

 1. Volei femenin- echipa Atlantic Travel,
 2. Volei masculin- echipa Inspectoratul de poliție Cimișlia,
 3. Mini-fotbal- echipa Arsenal Cimișlia,
 4. Tragerea otgonului- echipa Lupte Libere Cimislia,
 5.  Armwresling- Stupai Constantin,
 6. Dame- Strogoteanu Ion,
 7. Lupta la cocoș, categoria de greutate 25 kg- Tcacenco Artur,
 8. Lupta la cocoș, categoria de greutate 40 kg- Gorodețchi Vadim,
 9. Lupta la iepure, categoria de greutate 55 kg- Aramă Ion,
 10.  Lupta la cîrlan, categoria de greutate 65 kg- Ciubotaru Ștefan,
 11.  Lupta la berbec, categoria de greutate 70 + kg- Cîrlan Gheorghe/ Lesnicov.Nicolae

La probele sportive au participat atît cei care fac sport de performanță cît și amatorii, cei care iubesc și practică sportul din plăcere, toate întrecerile au fost cu interes și pline de adrenalină, toți cei care au ocupat primele trei locuri de frunte au primit pemii, diplome și cupe. Momentul culminant la aceste evenimente, de fiecare dată este trînta la berbec. Anul acesta după o luptă grea dintre doi tineri bravi ai Cimișliei, arbitrul a luat decizia de ai desemna pe ambii cu marele trofeu.

Aceștia sunt Cîrlan Gheorghe și Lesnicov Nicolae. 

Aducem mulțimiri tuturor celor care au contribuit la organizarea acestui eveniment de amploare, mulțumim cimișlienilor sportivi care au participat și au obținut rezultate marcante. Succese, și nu uitați: Sportul este Sănătate!!!