(0-241) 2-21-87

datele de Contact ale primăriei

Vizitează-ne

Adresa primăriei

Bd. Ștefan cel Mare 14

Orașul Cimișlia

Scrieți-ne un mesaj

Noutățile primăriei

"Sub Zodia Luceafărului", eveniment sub egida Centenarului Marii Uniri (1918-2018)

11-06-2018, 08:36

Cenaclul literar „Luceafărul” Giurgiu, România în colaborare cu Uniunea Scriitorilor Europeni de Limbă Română din Chișinău, Republica Moldova și Biblioteca municipală “Bogdan Petriceicu Hașdeu”, Chișinău, Republica Moldova. Au organizat un eveniment cultural –artistic sub egida CENTENARULUI MARII UNIRI (1918-2018), duminică 10 iunie 2018 ,ora 12.00 la Biblioteca municipală “Bogdan Petriceicu Hașdeu„ din Chișinău, “SUB ZODIA LUCEAFĂRULUI”.

Oaspeții din România au venit cu expoziții de carte, reviste și obiecte de artizanat. „Am pornit de la Dunăre, am trecut podul de dor, am trecut Prutul şi iată-ne aici la evenimentul consacrat Unirii. „Turnul cu ceas” este cartea mea de suflet, cuprinde poezie de dragoste, poezie patriotică, dragoste pentru oraşul Giurgiu”, a declarat Dunia Pălăngeanu, scriitoare, România. În program s-au desfășurat mai multe activități ca:

*Expoziție de carte și publicații literare / „Scriitori giurgiuveni de ieri și de azi „/Organizator: ,Cenaclul literar „Luceafărul” Giurgiu.
*Lansarea Revistei Culturale „Valahia” ,Giurgiu,nr.115/mai ,2018 / „De dragoste și dor de țară „Florilegiu poetic dedicat Marii Uniri, poeți din România și Basarabia în paginile revistei.
*Evocare / ”Eminescu - la Giurgiu și Cernăuți”.
*Lansare de carte și lectură publică / “La Turnul cu Ceas „versuri, Ed. „Amurg Sentimental”, București, Autoare, poeta Dunia Pălăngeanu, membră a Societății Scriitorilor din România, Uniunii Ziariștilor Români, Uniunii Scriitorilor Europeni de Limba Română ,Chișinău.
*Moment folcloric cu interpreta de muzică populară Georgeta Vasile Măsură, Giurgiu și Valeriu Mocanu, interpret, poet, compozitor, Chișinău.
*Expoziție de artă populară vlăsceană realizată de Cenaclul de literatură și artă „Luceafărul” Giurgiu.
* „CARTEA CARE NE UNEȘTE „ Donație de carte românească pentru biblioteci publice rurale din Basarabia. Proiect cultural inițiat de Cenaclul Literar „ Luceafărul” Giurgiu.

Printre invitați au fost oameni de cultură, scriitori, artiști, bibliotecari, cadre didactice, iubitori de literatură și artă din Chișinău și alte localități. Astfel, la acest eveniment de mare valoare culturală a participat și o delegație din Cimișlia, în frunte cu primarul de Cimișlia, Gheorghe Răileanu, care de fiecare dată participă la acțiuni culturale de o importanță deosebită pentru societatea noastră.

Moderatoarea întregului eveniment a fost scriitoarea Diana Ciugureanu, președintă USELR.