(0-241) 2-21-87

datele de Contact ale primăriei

Vizitează-ne

Adresa primăriei

Bd. Ștefan cel Mare 14

Orașul Cimișlia

Scrieți-ne un mesaj

Noutățile primăriei

Teatrul MADE prezintă spectacolul "LIBERĂ"

15-04-2019, 10:07

Spectacolului „Liberă”, în regia lui Ianoș Petrașcu.

CINE: Teatrul M.A.D.E., în parteneriat cu A.O. „Vesta” și cu UN Women Moldova, grație sprijinului financiar al Guvernului Suediei.

CÂND: 17 aprilie, ora: 15.00 la Casa de Cultură Cimișlia.

Crearea și organizarea spectacolului a fost posibilă parteneriatului cu A. O „Vesta”, UN Women Moldova și cu sprijinul financiar al Guvernului Suediei.

DE CE: „LIBERĂ” – un spectacol-document despre stereotipuri și prejudecăți.


Un spectacol care abordează problema violenței asupra femeilor și repercusiunile ei asupra generației viitoare. Un spectacol despre șabloane, despre legi scrise și nescrise. Este istoria unei adolescente, care se confruntă cu stereotipurile de gen, la fel și drumul tumultuos pe care îl parcurge până la realizarea visului său. Un spectacol despre putere și voință, despre... VISE!

În acest produs artistic se aduc momente inovative în arta spectacolului contemporan în Moldova prin elemente de decor și recuzită și prin proiecție de video interactivă. Producția teatrală poartă un caracter educațional, oferind o meditație asupra responsabilității părinților în procesul educativ și asupra responsabilității personale, pe care ne-o asumăm în cadrul oricărei relații, fie aceasta amicală, familială sau de dragoste. 

Violența în familie și față de femei constituie una dintre cele mai grave încălcări ale drepturilor omului. În Republica Moldova, violența în familie este recunoscută ca infracțiune și se pedepsește conform Codului Penal. Potrivit unor estimări, 6 din 10 bărbați au aplicat cel puțin o formă de violență fizică, psihologică sau sexuală pe parcursul vieții față de femei și fete.

Spectacolul se joacă cu intrare liberă.

Teatrul M.A.D.E. se descifrează ca: Mișcare, Artă, Dans și Emoţie. Fondatorii Teatrului au renunțat la expresia verbală și abordează o stilistică nouă și revoluționară pentru Republica Moldova, care implică mișcarea, dansul și expresia corporală. Instrumentul de bază în montările teatrului este corpul actorului, care poate transmite mesaje și stări dincolo de limbă și vârstă. Această abordare distruge barierele lingvistice și face arta mai accesibilă, anume prin esențializarea mesajului pe care vrea să-l transmită.