(0-241) 2-21-87

datele de Contact ale primăriei

Vizitează-ne

Adresa primăriei

Bd. Ștefan cel Mare 14

Orașul Cimișlia

Scrieți-ne un mesaj

Noutățile primăriei

Acasă la Cluj, Slobozia, Sighișoara și Petroșani

22-05-2018, 09:16

 

În perioada 17 - 20 mai 2018, o delegație a orașului Cimișlia în frunte cu primarul Gheorghe Răileanu, a fost într-o deplasare de serviciu în 4 orașe din România: muncipiul Slobozia, municipiul Sighișoara, muncipiul Cluj-Napoca și municipiul Petroșani. Scopul vizitelor a fost stabilirea și dezvoltarea relațiilor de colaborare în contextul Centenarului Unirii, inițierea proiectelor comune privind dezvoltarea comunităților, dar și schimbul de experiență.

Delegația oficială s-a întîlnit cu primarul muncipiului Cluj-Napoca, d-l Emil Boc, cu primarul  muncipiul Slobozia, d-l Adrian Nicolae Mocioniu, cu primarul muncipiului Sighișoara, d-l Ovidiu-Dumitru Malancravean, și cu conilierul personal al primarului municipiului Petroșani, d-l David Adrian Nicolae, ex-președintele consiliului județean Hunedoara, dar și cu alte persoane oficiale din România și din alte țări. În cadrul întîlnirilor cu oficialii români, primarul Gheorghe Răileanu a reiterat că dorește să contribute la realizarea idealului REUNIRII, să valorifice toate posibilitățile pe care le poate oferi colaborarea directă intercomunitară, s-a arătat dispus pentru noi colaborări cu localitățile din România în vederea obținerii unui sprijin privind proiecte comune de dezvoltare a orașului Cimișlia.

Menționăm, că în contextul vizitei, delegația a participat totodată, și la activități cu genericul „Zilele Sloboziei”, „Zilele Sighișoarei” și „Zilele Clujului”. Astfel, edilul Cimișliei a avut onoarea să salute oficial cetățenii acestor localități din România și să reitereze faptul că simte românește și se identifică cu neamul de peste Prut. Au fost vizitate diferite muzee și Grădina Botanică din municipiul Cluj- Napoca.

În municipiul Slobozia, delegația a fost surprinsă de onorurile aduse în aceste zile memoriei ostașilor căzuți pentru țară și neam în diferite războaie, în muncipiul Cluj-Napoca am fost impresionați de parada organizată de municipialitate, ingenios și extraordinar de frumos.

Următorii pași urmează să contribue la dezvoltarea relațiilor de colaborare, cu noii parteneri de dezvoltare. Primarul Gheorghe Răileanu a adresat primarilor și altor oficiali invitații pentru a vizita orașul Cimișlia în timpul apropiat.

În municipiul Slobozia delegația s-a întîlnit cu descendenți ai persoanelor refugiate din orașul Cimișlia în timpul Războiului al Doilea Mondial, stabiliți aici cu traiul, în municipiul Cluj - cu studenți din orașul Cimișlia, aflați la studii.

Impresiile acumulate în vizitele oficiale le veți putea vizualiza în imaginile de mai jos. Mai multe fotografii și video pe facebook: Primăria Cimișlia: 

https://www.facebook.com/pg/primaria.cimislia/photos/?tab=album&album_id=993633060785127

PS : Ne adresăm către locuitorii orașului Cimișlia să facem tot posibilul pentru amenajarea și înfrumusețarea orașului, alinierea lui la orașele cu care avem relații de prietenie.

 

 

/