(0-241) 2-21-87

datele de Contact ale primăriei

Vizitează-ne

Adresa primăriei

Bd. Ștefan cel Mare 14

Orașul Cimișlia

Scrieți-ne un mesaj

Noutățile primăriei

Vizita de studiu a delegației Primăriei orașului Cimișlia în Polonia

Vizita de studiu a delegației Primăriei orașului Cimișlia în Polonia

19-06-2015, 14:22

În perioada 11 – 15 iunie 2015, o delegație formată din viceprimarul Sergiu VÂRLAN și funcționari ai primăriei orașului Cimișlia – Corina COTOROS, arhitect, Nicolae Hristov, specialist atragere investiții și Alexandru ȘTIRBEȚ, specialist în construcții, a efectuat o vizită în Republica Polonă la invitația Consiliului Asociației Municipalităților din regiunea de Sud-Vest a Mazoviei.

În cadrul vizitei, membrii delegației au avut un șir de întrevederi cu reprezentanți ai Consiliului Asociației Municipalităților din regiunea de Sud-Vest Mazoviei, Asociația municipiilor din Silezia, primarul localității Rokiciny - Jerzy REBZDA, localitate care este înfrățită cu Cimișlia din anul 2012. La evenimentele din cadrul vizitei au fost prezente și delegații din: Vileyka, Republica Belarus; Tășnad, România; Beltinci, Slovenia etc.; Totodată au avut loc întrevederi și cu oameni de afaceri polonezi din diverse domenii.

De remarcat faptul că, în anul curent Asociația Municipalităților din regiunea de Sud-Vest a Mazoviei aniversează 25 de ani de la înființare, ceea ce coincide și cu împlinirea a 5 ani de la semnarea Declarației de cooperare dintre municipalitățile Tăsnad, Beltinci, Cimișlia, Vilejka și Ujazd. Cu această ocazie a fost organizat un eveniment festiv la care au participat reprezentanți ai administrațiilor publice locale din Sud-Estul Mazoviei și Silezia, reprezentanți ai societății civile etc.

Ținem să menționăm că în cadrul întrevederilor, a fost salutat nivelul excelent al relaţiilor bilaterale, caracterizate printr-o conlucrare strânsă la diferite nivele: politic, economic, cultural.

La rândul său, șeful delegației, viceprimarul Sergiu VÂRLAN, în cadrul discuțiilor cu partenerii polonezi a evidenţiat caracterul dinamic al cooperării dintre Cimișlia și Consiliului Asociației Municipalităților din regiunea de Sud-Vest a Mazoviei, atât la nivel cultural, cât şi al grupurilor de prietenie, care contribuie la consolidarea relaţiilor bilaterale. Totodată, a salutat faptul că atât Cimișlia cât și partenerii polonezi au poziţii şi interese similare asupra unor probleme de interes major, cu accent pe aspectele care privesc Vecinătatea Estică.

În ceea ce priveşte relaţiile moldo-poloneze, în special cu orașele cu care avem acorduri de colaborare s-a convenit că dinamica pozitivă, înregistrată în ultimii ani în urma schimburilor de delegații, trebuie susţinută prin valorificarea potenţialului de cooperare şi în sfera investiţională. Partenerii polonezi au relevat, de asemenea, importanţa dezvoltării cooperării în domeniile educaţiei, ştiinţei dar şi a comerțului, precum şi a organizării unor acţiuni de anvergură în sfera culturală, în scopul unei mai bune cunoaşteri între cele două popoare.      

Întrevederile au prilejuit un amplu schimb de opinii cu privire la evoluţiile din Vecinătatea Estică, perspectivele Parteneriatului Estic şi relaţiile Uniunii Europene cu Republica Moldova.

(articol realizat de Nicolae Hristov)

 

/