(0-241) 2-21-87

datele de Contact ale primăriei

Vizitează-ne

Adresa primăriei

Bd. Ștefan cel Mare 14

Orașul Cimișlia

Scrieți-ne un mesaj

Noutățile primăriei

ZI istorică pentru CIMIȘLIA! GLORIE ETERNĂ EROILOR NEAMULUI!

26-05-2017, 08:00

Data de 25 mai, 2017 în calendar -  a marcat o  zi istorică pentru orașul Cimișlia!!! Societatea cultural-istorică "Mihai Viteazul" din Ploiesti, condusă de președintele, Mircea Cosma împreună cu conducerea raionului și a orașului, au dezvelit Monumentului Eroilor Romani din centrul localității. Monumentul readuce în memoria locuitorilor pe cel montat în perioada 1934-1935, prin grija Asociației "Cultul Eroilor". Vulturul cruciat a fost realizat de către sculptorul Nicolae Lupu, membru al UAP Romania, iar finațarea a fost asigurată de către Societatea cultural-istorică "Mihai Viteazul" și conducerea Consiliului raional Cimișlia. La eveniment au fost prezenți o delegatie a CJ Prahova condusă de vicepreședintele Ludmila Sfarloaga, și o delegație a Muzeului Judetean de Istorie și Arheologie Prahova, condusă de directoarea M. Penes, cît și de președintele Societății cultural-istorice "Mihai Viteazul", bunul prieten al Cimișliei, Mircea Cosma. Acesta este cel de-al III-lea monument, donat orașului Cimișlia de la bunii noștri prieteni români. Totodată, au fost acordate de la Societatea cultural-istorică "Mihai Viteazul", patru diplome de excelență pentru Contribuția la evenimentele organizate de Societate în scopul creșterii prestigiului neamului românesc. Acestea au fost înmînate: Primarului orașului Cimișlia, Gheorghe Răileanu, Președintelui raionului, Mihai Olărescu, Președintei Asociației "Ștefan cel Mare și Sfînt",  Anastasia Balmuș și Academicianului Valeriu Matei.

Evenimentul a culminat  la Liceul teoretic "Mihai Eminescu" din Cimislia, unde a  fost lansat volumul III din albumul INTREGITORII, dedicat lui Ferdinand I, autorul, Mircea Cosma. Recenzia volumului a fost asigurată de academcianul Valeriu Matei, director al Institutului Cultural Român din Chisinau. Autorul a donat 40 de exemplare și a acordat autografe.

Emoții de bună credință au persistat la aceaste măsuri cultural-istorice, mai ales în acea zi semnificativă: zi de sărbătoare creștină: Înălțarea Domnului.

Slavă și cinste Eroilor care s-au jertfit pe cîmpurile de luptă!

/