(0-241) 2-21-87

datele de Contact ale primăriei

Vizitează-ne

Adresa primăriei

Bd. Ștefan cel Mare 14

Orașul Cimișlia

Scrieți-ne un mesaj

Noutățile primăriei

ZILELE ORAȘULUI CIMIȘLIA, SĂRBĂTORITE SUB EGIDA CENTENARULUI MARII UNIRI

30-08-2018, 14:04

Primăria și consiliul orășenesc în premieră au organizat Zilele Orașului Cimișlia, în perioada 25 - 28 august 2018. Autoritatea publică locală a venit cu zeci de surprize pentru locuitorii orașului. Astfel, au cîntat renumiți artiști de pe scena muzicală autohtănă împreună cu marele talente ale orașului Cimișlia. În prima zi a evenimentelor dedicate Zilelor Orașului Cimișlia, locuitorii și turiștii au fost invitați la Tîrgul de ovine și Caprine din Parcul "Scuarul Copilăriei". În data de 26 august tîrgul a continuat însoțit de un alt eveniment de anvengură naționaă Festivalul Strugurelui, organizat de Consiliul raional Cimișlia.

Evenimentul are drept scop dezvoltarea ramurii viticole din republică,  motivarea producătorilor și exportatorilor strugurilor pentru masă din țară, identificarea producătorilor și scoaterea lor din anonimat, precum și schimbul de experiență între producători.

Oaspeții au avut posibilitatea să viziteze expoziții și degustări de struguri de masă, tîrguri de artizanat, concursurile „Strugurele gigant” și „Cel mai delicios strugure”, au gustat din bucate tradiționale și au avut  parte de un concert cu artiști din țară. A treia zi, cu ocazia marcării a 27 ani de Independență a Republicii Moldova, în primele orele ale dimineții a fost organizat un Miting, unde au fost prezenți conducerea de vîrf a raionului, primarul de Cimișlia, Gheorghe Răileanu și delegațiile oficiale din România. La orele 17.00 la Casa de Cultură Cimișlia, a urmat un moment de teatru, cei prezenți putînd vedea spectacolul "Vine apa sau Nimfodora" de Dm. Matcovschi. Iniţial, respectivul text dramatic a fost intercalat în romanul „Piesă pentru un teatru provincial” apărut în 1988, actorul calificând-o drept comedie ironică. „Calitatea cea mai de preţ a piesei e bunătatea, omenia, cumsecădenia, menţiona un protagonist al romanului. Parcă nu se întâmplă nimic neobişnuit, dar există în aceste replici simple o atmosferă de mare dramaturgie: vine apa de sus, din munte, şi e gata oricând să ducă la vale tot ce-i iese în cale. În ultima zi a evenimentelor dedicate Zilelor Orașului Cimișlia, marți, 28 august, de Marea sărbătoare creștinească Adormirea Maicii Domnului a fost organizat un concert grandios în centrul localității, iar punctul culminant al evenimentelor a fost un spectaculos foc de artificii. De asemenea, în cadrul concertului Primarul de Cimișlia, Gheorghe Răileanu a venit cu un cuvînt de felicitare pentru toți cimișlienii, și a mulțumit tuturor colegilor care zi de zi muncesc pentru binele orașului nostru. Totodată, primăria Cimișlia a premiat cinci cupluri care în luna august sărbătoresc Nunta de Aur, și a oferit trei premii pentru "Cea mai amenajată curte", "Cel mai amenajat bloc", și "Cea mai amenajată scară de bloc". Menționăm că în cadrul Zilelelor orașului Cimișlia, edilul Gheorghe Răileanu a fost onorat de prezența mai multor delegații oficiale din România: Muncipiul Cluj-Napoca, Municipiul Câmpina, Municipiul Slobozia, comuna Miroslovești, Jud. Iași. Stimați frați și colegi din România, vă mulțumim pentru prezență și pentru întregul sprijin pe care îl oferiți. Reamintim, că toate sărbătorile din orașul Cimișlia se petrec sub egida Centenarului Marii Uniri.

Fotografii de la eveniment: https://www.facebook.com/primaria.cimislia/