(0-241) 2-21-87

datele de Contact ale primăriei

Vizitează-ne

Adresa primăriei

Bd. Ștefan cel Mare 14

Orașul Cimișlia

Scrieți-ne un mesaj

Noutățile primăriei

Ziua Diasporei, la Cimișlia: următoarea tabără de vară pentru copiii din Diasporă și copiii de Acasă, va fi sponsorizată de către Diasporă

21-08-2019, 15:34

Zi specială pentru Cimișlia. Localnicii, dar şi cei plecaţi în străinătate, veniţi acasă în vacanţă, au sărbătorit împreună Ziua Diasporei. La primărie a fost organizată o ședință a Asociației Cimișlienii de pretutindeni, unde au fost fixate prioritățile și planul de acțiuni.

În luna august, cei plecaţi peste hotare revin acasă, la Cimișlia. Datorită faptului că primăria Cimișlia a reușit să facă parte din proiectul MiDL II (Migrație și Dezvoltare Locală), anul acesta am reușit să implimentăm proiectul: Promovare atradițiilor și valorilor locale în rîndul migranților prin organizarea taberei d evară pentru copii din diaspora,  sigur cu susținerea financiară din partea proiectului MiDL II -  1000 de dolari, și totodată să organizăm împreună cu A.O. Cimișlienii de pretutindeni Ziua Diasporei “Cimișlia te așteaptă”.

Deşi sunt plecaţi de ani buni din localitate, cei originari din Cimișlia s-au bucurat să vadă că lucrurile în oraş s-au schimbat spre bine, în ultimii ani. De la sărbătoare nu au putut lipsi bucatele tradiţionale și produsele locale. Participanţii la sărbătoare au avut ocazia să admire şi o expoziţie de picturi "Cimișlia pe pînză", organizată la Muzeul de Istorie, Etnografie din Artă din orașul Cimișlia în colaborare cu primăria, Aceste picturi sunt din colecția picturilor acumulate pe parcursul tuturor taberelor de creație organizate la Cimișlia.

De Ziua Diasporei, primarul de Cimișlia, Gheorghe Răileanu a venit cu noutăți bune pentru diasporă, și a exprimat deschiderea pentru o colaborare de succes pe viitor. Ziua Diasporei în Cimișlia este organizată în premieră.

Aducem mulțumiri tuturor celor care au participat la organizarea acestui eveniment important.

Mulțumim partenerilor: MiDL II, Muzeului de Istorie, Etnografie și Artă din Cimișlia, AOFM Cimișlia.

Mulțumim sponsorilor: S.A. Agrofirma Cimișlia; C.I. BASAN-AGRO; GM- COM S.R.L. : Fabrica de Brînză