(0-241) 2-21-87

datele de Contact ale primăriei

Vizitează-ne

Adresa primăriei

Bd. Ștefan cel Mare 14

Orașul Cimișlia

Scrieți-ne un mesaj

Noutățile primăriei

Ziua Ușilor Deschise la primăria Cimișlia

23-10-2019, 13:54

Miercuri, 6 noiembrie, primăria orașului Cimișlia a organizat evenimentul Ziua Ușilor Deschise. Reprezentanți ai instituțiilor desconcentrate, colegi din administrația publică locală, primari, echipa IDIS “Viitorul”, LDA Moldova,  mass-media, tineri și oaspeți ai orașului Cimișlia au venit la Ziua Ușilor Deschise pentru a cunoaște mai multe despre activitatea primăriei, dar în special despre cele trei practici inovative implimentate cu succes la primărie. 

 Ziua Ușilor Deschise a reprezentat o bună oportunitate de împărtășire a experienței în domeniul bunei guvernări la nivel local. Gheorghe Răileanu, primar de Cimișlia, a relatat despre istoria implimentării bunelor practici.

Când am venit în funcția de primar, mai întâi de toate am analizat unde sunt cele mai mari probleme, astfel, am realizat că cele mai multe probleme sunt în domeniul funciar, domeniul construcțiilor, etc. Astfel, pentru a ușura munca specialiștilor funciari am hotărât împreună cu consilierii orășenești să procurăm aparatul GPS pentru a putea executa măsurări terestre și  rezolva mult mai rapid problemele cetățenilor. Cu privire la îmbunătățirea și diversificarea comunicării cu cetățenii, am aplicat la un proiect, .dar nu s-a reușit, și am decis să mergem pe o cale mai simplă și să procurăm un sistem de portavoce, care este instalat pe clădirea primăriei, dar totodată acetsa este mobil și poate fi instalat și pe acoperișul mașinii. Sistemul difuzează toate anunțurile publice în format audio. Totodată ghișeul unic de asemenea este o practică bună pentru primărie, datorită faptului că în clădirea instituției se află mai multe servicii desconcentrate, cetățenil au și mai multe întrebări, neclarități, astfel specialistul îi informează în totalitate, la ghișeul unic certificatele se eliberează în aceași zi, este posibil de achitat și pentru serviciile de salubrizare și apeduct fără taxă de comision ”, și notificările pentru agenții economici, în total ghișeul unic oferă în jur de 7 servicii utile pentru cetățeni”.

Vizitatorii la Ziua Ușilor Deschise au asistat la prezentarea bunelor practici:

  • cum vocea administrației locale se face auzită de către locuitori prin sistemul de portavoce,

  • cum se utilizează aparatul GPS pentru măsurări terestre și ce rezultate au fost obținute,

  • ce servicii sunt prestate la ghișeul unic,

și au avut parte de o discuție deschisă împreună cu primarul Gheorghe Răileanu și funcționarii publici.

Totodată, menționăm că la eveniment a fost prezent și viitorul primar ales în urma scrutinului din 3 noiembrie 2019, Sergiu Andronachi, care a salutat cetățenii, și a promis public că va continua să implimenteze proiectele începute de primarul Gheorghe Răileanu.

La final de eveniment oaspeții orașului Cimișlia au avut parte de o excursie la Muzeul de Istorie, Etnografie și Artă din orașul Cimișlia.

Foto: https://www.facebook.com/pg/primaria.cimislia/photos/?tab=album&album

_id=1387427518072344

Programul Bunelor Practici ale Autorităţilor Publice Locale din Moldova a fost lansat în anul 2005, cu suportul Consiliului Europei și implementat de către IDIS „Viitorul”. Scopul acestei program este acela de a identifica și disemina inițiative inovative și eficiente din administrația publică locală din Republica Moldova, precum și a face cunoscute experiența și rezultatele remarcabile ale autorităților și instituțiilor publice locale din țară.