(0-241) 2-21-87

datele de Contact ale primăriei

Vizitează-ne

Adresa primăriei

Bd. Ștefan cel Mare 14

Orașul Cimișlia

Scrieți-ne un mesaj

Proiecte finalizate

Denumire proiectAmenajarea a 8 terenuri de joacă în cartierele orașului Cimișlia
Data de start și finalizare martie - iunie 2015
Domeniu

Amenajarea spațiilor pentru actvități de recreere

Stadiul de realizare proiectfinalizat (finanțat din bugetul local al Primăriei)
Valoarea proiectului200 mii lei
Activități principale
  1. Pregătirea și amenajarea terenului terenului
  2. Procurarea, transportarea și instalarea echipamentelor

 

 

Produsele proiectului

8 terenuri de joacă amenajate

Obiectivele proiectului

Cu prilejul mai multor întâlniri publice între reprezentanţii APL şi cetăţenii oraşului, absenţa terenurilor de joacă în oraş este o temă frecvent adusă în discuţie.

Pe lângă domiciliu, terenul de joacă reprezintă unul din cele mai importante spaţii pentru viaţa copiilor. Abilităţile sociale şi motorice, pe care copiii le dezvoltă pe terenurile de joacă, au repercursiuni pe tot parcursul vieţii. Prin urmare, utilajele de joacă nu servesc doar pentru distracţie, ci sunt valoroase şi din punct de vedere pedagogic.

De asemenea, trebuie menţionat că Cimişlia, de altfel ca şi întreaga ţară, suportă consecinţele negative ale emigraţiei intensive a populaţiei. Comparativ cu alte zone, raionul Cimişlia este afectat într-un mod deosebit de intens de procesele de emigraţie. Administraţia oraşului îşi vede misiunea în întreprinderea unor măsuri eficace pentru stoparea emigraţiei, cu atât mai mult că oraşul îndeplineşte rolul de centrul Regiunii de Dezvoltare Sud. Oprirea emigraţiei se poate efectua prin crearea locurilor de muncă şi creşterea atractivităţii oraşului. Amenajarea terenurilor de joacă este un jalon în creşterea atractivităţii oraşului.

Fișiere