(0-241) 2-21-87

datele de Contact ale primăriei

Vizitează-ne

Adresa primăriei

Bd. Ștefan cel Mare 14

Orașul Cimișlia

Scrieți-ne un mesaj

Proiecte finalizate

Denumire proiectAmenajarea unui teren de joacă în Cimişlia
Data de start și finalizare aprilie - august 2012
Domeniu

Amenajarea spațiilor pentru actvități de recreere

Stadiul de realizare proiectfinalizat (finanțat de Ambasada Germaniei)
Valoarea proiectului369 014,2 lei
Justificarea proiectului

În cursul anilor 90` toate terenurile de joacă publice din Cimişlia au fost distruse. În prezent lispesc în oraş terenuri de joacă atractive pentru copii. Primăria oraşului Cimişlia intenţiona de mai mult timp să înlăture acest neajuns. Un teren din centrul oraşului  este disponibil.Totuşi lipsesc resursele financiare pentru procurarea echipamentului de joacă.

Prin intermediul programului de microproiecte oferit de Ambasada Germaniei se preconizează procurarea utilajului necesar şi instalarea acestuia în parc.În urma realizării acestui proiect va fi amenajat un teren de joacă pentru copii cu o suprafaţă de circa 250 m2.

Alte măsuri complementare, prccum pregătirea terenului şi amenajarea cărărilor din parc vor fi îndeplinite din cont propriu de către primăria oraşului Cimişlia.

Activități principale

A) Pregătirea terenului şi amenajarea cărărilor din parc 

 1. Pregătirea terenului
 2. Cumpărarea şi trasnportarea betonului (pentru montaj)
 3. Cumpărarea şi trasnportarea pietrişului (pentru protecţie împotriva căderii)
 4. Cumpărarea şi trasnportarea nisipului (pentru protecţie împotriva căderii)
 5. Amenajarea cărărilor în parc
 6. Instalarea bordurii

 

B) Procurarea, transportarea și instalarea utilajului:

 • Teren de joacă cu nisip 
 • Complex de joacă 
 • Teren de joacă Winchester
 • Carusel 
 • Bănci 
 • Coşuri de gunoi
Produsele proiectului

Teren de joacă pentru copii amenajat

Obiectivele proiectului

Cu prilejul mai multor întâlniri publice între reprezentanţii APL şi cetăţenii oraşului, absenţa unui teren de joacă în oraş este o temă frecvent adusă în discuţie mai ales de partea feminină a populaţiei.

Pe lângă domiciliu, terenul de joacă reprezintă unul din cele mai importante spaţii pentru viaţa copiilor. Abilităţile sociale şi motorice, pe care copiii le dezvoltă pe terenurile de joacă, au repercursiuni pe tot parcursul vieţii. Prin urmare, utilajele de joacă nu servesc doar pentru distracţie, ci sunt valoroase şi din punct de vedere pedagogic.

Amenajarea unui teren de joacă va contribui la comfortul psihologic al familiilor tinere din oraş. Rezultatele proicetului au o relevanţă deosebită mai ales pentru familiile, care locuiesc în blocuri.

De asemenea, trebuie menţionat că Cimişlia, de altfel ca şi întreaga ţară, suportă consecinţele negative ale emigraţiei intensive a populaţiei. Comparativ cu alte zone, raionul Cimişlia este afectat într-un mod deosebit de intens de procesele de emigraţie. Administraţia oraşului îşi vede misiunea în întreprinderea unor măsuri eficace pentru stoparea emigraţiei, cu atât mai mult că oraşul îndeplineşte rolul de centrul Regiunii de Dezvoltare Sud. Oprirea emigraţiei se poate efectua prin crearea locurilor de muncă şi creşterea atractivităţii oraşului. Amenajarea unui teren de joacă cu ajotorul programului de microproiecte al Ambasadei Germaniei este un jalon în creşterea atractivităţii oraşului.

Fișiere