(0-241) 2-21-87

datele de Contact ale primăriei

Vizitează-ne

Adresa primăriei

Bd. Ștefan cel Mare 14

Orașul Cimișlia

Scrieți-ne un mesaj

Anunțuri cu privire la buget

Am hotărît să public „Ordonanța privind dispunerea efectuării urmăririi penale de către un un grup de ofițeri de urmărire penală”.

28-04-2017, 11:15

 

Întrebări:

1.  De ce un grup de ofițeri, cine sînt ei, de ce se ascund?.

2. Ce scop, interes au urmărit bănuiții, prin ce se presupune că a fost motivată infracțiunea?

În ordonanță   - citez: „interese personale și anume de a-și menține autoritatea pozitivă în localitate, cît și în scopul ascunderii incompetenței sale, folosindu-se intenționat de situația de serviciu”.

3.  Cine a determinat nivelul de competență, sau de incompetență a  a primarului Gheorghe Răileanu?

4.  Cine și cum a calculat prejudiciul, citez: „în proporții deosebit de mari intereselor publice” ?

5.  Cum poți ascunde o stradă asfaltată, de ce și de cine, dacă asfaltarea unei străzi este o infracțiune?

6.  Ce acte falsificate au fost depistate?  

7.  Au fost utilizate toate căile de asigurare a transparenței executării lucrărilor și procedurii de achiziții publice prevăzuite de legea nr. 131 (privind achizițiile publice).  La afirmația, citez: „încălcînd principiile reglamentate de lege”  

8.  De ce nu s-a ocupat Agenția achiziții publice de cazul nostru?

9.  De ce acum și nu la 05.aprilie 2017 s-a făcut perechiziția, ori am fost pregătiti la pachet cu numele lui Caramalac pentru show-ul din mass-media?

10. De ce mass-media a răspîndit informația falsă precum că au fost arestați primarul și viceprimarii ? Întîmplător? Poate este cazul să se autosesizeze instituțiile abilitate?

11. Poate-i cazul să se readucă în discuție publică articolele 328 și 329 din Codul penal al RM, care sînt de fapt instrumente de șantajare și presiuni politice asupra primarilor din primele zile de intrare în funcția de demnitate publică. Asemenea articole lipsesc în codurile penale a multor state.

O parte din materialele de care dispune primăria au fost sechestrate de ofițerii CNA, fără a se lăsa copii la primărie. Și totuși vom plasa în continuare un dosar pe pagina electronică a orașului din care va putea oricine face concluzii privind temeinicia învinuirii și efectele aferente urmărite de către persoane anumite.

Apropo: Stilul ordonanței mă face să cred că este influențat de petiție, autorul căreia dă de bănuit că ar fi o doamnă ori un grup de  doamne.

Primarul, Gheorghe RĂILEANU