(0-241) 2-21-87

datele de Contact ale primăriei

Vizitează-ne

Adresa primăriei

Bd. Ștefan cel Mare 14

Orașul Cimișlia

Scrieți-ne un mesaj

Anunțuri cu privire la buget

CURÎND centrul de servicii NEXUS și la Cimișlia

CURÎND centrul de servicii NEXUS și la Cimișlia

02-03-2016, 13:06

 

 La începutul acestei săptămîni la primăria orașului Cimișlia a avut loc o întîlnire cu reprezentații organizației NEXUS. Aceasta oferă servicii gratuite de consultanță referitoare la migrație, informații ample, veridice din surse autorizate, asistență individuală și suportul întregii echipe și soluții din partea partenerilor cu care colaborează. Există deja  o rețea de Centre de Servicii NEXUS deschise în prezent la Cahul, Chișinău, Edineț și Ungheni, iar în curînd va fi deschisă și la Cimișlia. Reprezentații organizației Nexus vor oferi servicii și pentru celelalte raioane învecinate  orașului nostru. La eveniment au fost prezenți conducerea primăriei în frunte cu primarul Gheorghe RĂILEANU, care au fixat prioritățile și etapele pentru demararea acestui proiect comun.  

NEXUSnet.md este finanțat de Uniunea Europeană, implementat de un consorțiu condus de Agenția IASCI (International Agency for Source Country Information), Austria, şi cofinanţat de Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare.

Prezentul consorțiu implementează proiectul “Consolidarea legăturii între migraţie şi dezvoltare: testarea platformei de servicii integrate pentru migranţii moldoveni şi comunităţile acestora”.

Din acest consorțiu fac parte Biroul pentru Relațiile cu Diaspora din cadrul Cancelariei de Stat a Republicii Moldova, Consiliile Raionale și Primăriile din Cahul, Edineț și Ungheni, precum și instituțiile partenere – Centrul de Analiză și Investigații Sociologice CIVIS-Moldova, Fundația pentru o Societate Deschisă din România și Fundația pentru Incluziune și Coeziune Socială din România.