(0-241) 2-21-87

datele de Contact ale primăriei

Vizitează-ne

Adresa primăriei

Bd. Ștefan cel Mare 14

Orașul Cimișlia

Scrieți-ne un mesaj

Anunțuri cu privire la buget

Festivalul de Datini și Obiceiuri Românești, ediția II - 13 ianuarie/ video

14-01-2019, 12:38

A doua ediție a Festivalului de Datini și Obiceiuri Românești s-a desfășurat la Cimișlia în ajunul sărbătorii creștine, Sfântul Vasile - 13 ianuarie.

Evenimentul a întrunit mai multe colective artistice din localitățile Hârtop, Cimișlia, Selemet, Cenac, Sagaidac, dar și cete de urători de peste Prut.
Oaspeții speciali la cea de-a doua ediție au fost „Ansamblul de Datini și Tradiții "Opincuța"" din comuna Moțca și Ceata de urători din comuna Tătăruși, Județul Iași, România, însoțiți de o delegație oficială, în frunte cu viceprimarul comunei Tătăruși, Mirel Lazăr, și membrii Asociației GRUPULUI DE ACȚIUNE LOCALĂ „CODRII PAȘCANILOR”.

Organizarea acestui festival devine o tradiție pentru orașul Cimișlia, iar autoritățile locale își propun să susțină acest eveniment și pe viitor pentru a susține promovarea patriomoniului cultural al datinilor și obiceiurilor străbune românești.

Primarul de Cimișlia, Gheorghe Răileanu a salutat mulțimea prezentă la eveniment și a menționat "Eu sunt îngrijorat că tradițiile noastre populare sunt pe cale de dispariție, și iată în contextul acestui fenomen vreau să menționez că după ce am obținut limba noastra cea română, urmează o altă bătălie: revenirea la rădăcinile culturale, la identitatea națională. Astfel, vă invit să participați la aceste activități pentru că evenimentele ne înfrumusețează viața. Vă doresc la toți un An Nou Bun!" 

Administrația publică locală aduce mulțumiri deosebite tuturor celor care au participat la organizarea acestui eveniment frumos. 

Să trăiţi, să înfloriţi!..

Să vă dea Domnul tot ce doriţi!

Zile senine şi fericire!..

La Mulţi Ani!

             
Mai jos priviți video de la eveniment: